İş kurmak isteyene büyük destek

Mustafakemalpaşa Belediyesi, yeni istihdam alanları oluşturmak ve genç girişimcilerin kendi iş yerlerini açmalarını teşvik etmek amacıyla sürdürdüğü sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdürüyor.

İş kurmak isteyene büyük destek

İş kurma hayallerini gerçekleştirmek isteyen 30 girişimci, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin KOSGEB ile imzaladığı protokol çerçevesinde yürütülen Uygulamalı Girişimcilik Destek Programı’na katılarak sertifikalarını aldı. 

İki haftalık eğitimde girişimci adaylarına iş fikri geliştirme, iş planı hazırlama ve temel işletmecilik bilgileri verildi. KOSGEB uzmanı Tufan Ata Türkyılmaz tarafında verilen uygulamalı eğitimlere katılarak kursiyerlere destek veren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, girişimci adaylarının 50 bin TL hibe, 100 bin TL 30 ay geri ödemesiz ve faizsiz kredi desteğinden yararlanabileceğini söyledi. 

YARISI KADIN

Üretimin arttırılarak istihdam oluşturulmasına önem verdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Mustafakemalpaşa’da iş kurmak ve farklı fikirlerle yeni projelere imza atmak isteyen girişimciler görmek istiyoruz. Bu konuda girişimcilere her türlü desteği vermeye hazırız. KOSGEB ile güzel bir işbirliği gerçekleştirdik. Özellikle bu eğitimlere katılan kursiyerlerimizin yarısının kadın girişimcilerden oluşması ayrı bir mutluluk. Kadınlar eliyle üretime katılımının artması bizleri umutlandırıyor” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X