İş yapış modelleri değişiyor

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, sektörde artık iş yapış modellerinin değiştini ve firmaların hızlı çözümler sunmaları gerektiğini söyledi.

İş yapış modelleri değişiyor

Ticaret Bakanlığının Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) desteği ile başlattığı ‘Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektöründe Endüstri 4.0 Entegrasyonu’ projesinin ilk eğitimi Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Hizmet Binası’nda düzenledi. UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, eğitimin açılışındaki konuşmasında günümüzde sanayi ve ihracatın dijital dönüşüme uyum sağlamak zorunda olduğunu söyledi. UHKİB olarak sektörün de içerisinde bulunduğu bu dijital dönüşüme katkı sunmak istediklerini ifade eden Gündemir, ‘’Projemiz ile birlikte bir yandan firmalarımızın rekabetçi özelliğini korurken, bir yandan da pastadan aldığımız payı artıracağız” dedi. 

REKABETÇİ YAPIYA KATKI SAĞLAYACAK

Hazır giyim sektöründeki iş yapış modellerinin de bir değişim içerisinde olduğunu hatırlatan Gündemir, şunları kaydetti: ‘’Artık firmalarımızın tüketici hassasiyetlerini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hızlı çözümler sunmaları gerekiyor. Endüstri 4.0 denilince akla ilk etapta karanlık, insansız fabrikalar, robotlar geliyor ancak bahsettiğimiz değişimleri görüp, uygulayabilmek de endüstri 4.0’ın önemli bir parçasıdır. Bu anlamda dijital dönüşümün firmalarımızın rekabetçi yapılarına ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşünüyor ve de sektörün lider markalarının bugün olduğu gibi gelecekte de söz sahibi olacağına inanıyoruz.”

İHRACATTA ARTIŞ SÜRECEK

UHKİB olarak 2019 yılında Avrupa Birliği (AB) pazarında olumlu bir trend izleyeceklerini öngördüklerini dile getiren Gündemir, ‘’2018 yılında hem AB pazarı hem de Afrika pazarında önemli ihracat artışları yaşadık. Bu durumun 2019’da da artarak devam edeceğini öngörüyoruz” diye konuştu. Açılış konuşmasının ardından Bosch AŞ Yetkilisi Hamza Bilgen tarafından verilen eğitimde, katılımcılara ulaşılabilirlik, iş modellerini endüstri 4.0’a adapte etme, nesnelerin interneti, hızlı bütünleşme, açık standart, gerçek zamanlı sanal görüşme, katma değerli güvenli alanlar ve dağıtılmış zeka gibi konularda bilgi verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X