İşadamları havalimanında mahsur kaldı

Singapur Expo Uluslararası Fuarı’na katılmak üzere Türkiye’den yola çıkan onlarca Türk işadamı havalimanında saatlerce mahsur kaldı.

İşadamları havalimanında mahsur kaldı

Singapur’a giden Türk işadamlarının, tek tek odaya alındığı, ‘Siz gerçek Türk vatandaşı mısınız’ ve ‘Ülkeye neden geldiniz’ şeklinde soruların sorulduğu belirtildi. 

İstanbul Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, “İhracatçılar olarak bizlere uygulanan bu durumdan çok rahatsızız. Daha düne kadar elimizi kolumuzu sallayarak geldiğimiz bu ülkede şimdi türlü türlü sorunlarla ve sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Hükümetten beklentimiz, bu konularda Singapur hükümetiyle irtibata geçmeleri… Neden bize bu uygulamaları yapıyorlar anlamak istiyoruz. Ve bunu sadece biz Türklere yapıyorlar” dedi. 

Singapurlu görevliler, son dönemlerde çok sayıda Suriyeli’nin Türk pasaportu ile ülkele giriş yapmak istediklerini söyledi. Sin Changi Havalimanı’nda üç saate yakın bekledikten sonra işadamlarının geçişlerine izin verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X