İşadamlarına yönelik FETÖ operasyonun nedeni belli oldu

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Bursa, Adıyaman, Bodrum, Şanlıurfa ve İstanbul’da eş zamanlı operasyonla yakalanan 41 işadamı, FETÖ’nün kapatılan Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfına 25 bin lira ile 500 bin lira arasınd

İşadamlarına yönelik FETÖ operasyonun nedeni belli oldu

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, kapatılan Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfına belirli dönemlerde yapılan operasyonlarda ele geçirilen belgelerle ilgili incelemesini tamamladı.

 

Yapılan araştırmaların sonucunda 17-25 Aralık süreci sonrası vakfa yüklü miktarlarda bağış yapan işadamlarının tespit edilmesinin ardından soruşturma daha da derinleştirildi.

 

FETÖ’nün vakfına 25 bin ile 500 bin lira arasında değişen miktarlarda bağışlar yaptıkları belirlenen işadamlarının, örgüt üyeleriyle görüşmeleri, örgütün haberleşme programını kullanıp kullanmadıkları, finansal destek sağlayıp sağlamadıkları, örgütün okul, dernek ve işyerleriyle irtibatlarının olup olmadığı da incelendi.

 

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından vakfa bağış yaptıkları ve örgütle bağlantıları oldukları ileri sürülen 49 işadamı hakkında gözaltı kararı verildi.

 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilere ait Bursa, Adıyaman, Bodrum, Şanlıurfa ve İstanbul’daki adreslere dün sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenledi.

 

Şüphelilerden 41’i gözaltına alınırken, firari 8 kişiyi yakalamak için çalışmalar sürüyor.

 

“FETÖ’ye bağış” soruşturmasında gözaltına alınan işadamlarının bazılarının örgütün gizli haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı olduğu da belirlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X