İSAF’ın 13 yıllık görevi bitiyor

Afganistan’da güvenlik ve barışı korumakla görevli olan Uluslararası Güvenlik ve Yardım Kuvveti İSAF’ın 13 yıllık görevi yılbaşında sona eriyor.

İSAF’ın 13 yıllık görevi bitiyor

NATO tarihinin en uzun görevi olduğu ifade edilen Afganistan’daki  Uluslararası Güvenlik ve Yardım Kuvveti İSAF’ın yılbaşında görevinin tamamlanmasından sonra yaklaşık 12 bin yabancı askerin Kararlı Destek misyonu bünyesinde güvenlik birimlerine danışmanlık ve eğitim hizmeti vermek üzere ülkede kalacağı belirtiliyor. Askeri kamplardaki dönüş hazırlıkları aylar öncesinden başlarken, İSAF’a komutanlık eden NATO terörün sona erdirilip ülkenin yeniden imarı ve demokratikleştirilmesi görevlerinin başarıldığına inanıyor.

13 BİN ASKER GÖREV YAPTI

İSAF operasyonlarının en yoğun zamanlarında 50 ülkeden 130 binin üzerinde asker Afganistan’da görev yaptığı belirtilirken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg çekilme tarihinden kısa süre önce yaptığı açıklamada görevi başardıklarını söyledi. BM’nin verdiği yetkiyle Afganistan’ı terörist yuvası olmaktan çıkardıklarını ifade eden Stoltenberg, “Afganistan’a güç kazandırırken ülkelerimizi de daha güvenli kıldık. Askeri, siyasi ve ekonomik bakımlardan karşılaştığımız son derece çetin problemleri çözüme kavuşturduk” dedi.

13 yıllık İSAF misyonu sırasında toplam 3 bin 400 yabancı askerin öldürüldüğü belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X