İşçi avukatların ücret isyanı

Çalışan genç avukatlar, Bursa Barosu Yönetim Kurulu tarafından belirlenen 1.600 liralık ücreti az buldular.

İşçi avukatların ücret isyanı

HALİL ÖZÇOBAN

Bursa Adliyesi önünde toplanan genç avukatlar adına açıklama yapan Bursa Barosu Genç Avukatlar Meclis Yürütme Kurulu Başkanı Avukat Türker Sarnık, Bursa Barosu’nun belirlediği ücretin avukatlık mesleğine adeta hakaret niteliğinde olduğunu savundu.

Sarnık, ”Mesleğimizin itibarı zedelenmektedir. Bu ücret çalışan avukatın kılık, kıyafetine yetmediği gibi, mesleki kitap ve diğer harcamalarımızı karşılamıyor. Bursa Barosuna bağlı avukatların yaklaşık yüzde 70’i, işçi avukat olarak çalışıyor olmasına karşın bu kişilerin görüşleri sorulmadan, konuya muhatap kurum ve kuruluşlar ile fikir teatisi gerçekleştirmeden Baro Yönetim Kurulunun kendi içinde almış olduğu kararın hakkaniyete uygun olmadığını düşünüyoruz” dedi.

HAKKANİYETE UYGUN OLMALI

“İşçi avukatların haklarının Baro tarafından korunması gerektiğini dile getiren Sarnık, şöyle devam etti:

”Bursa Barosu Yönetim Kurulu’ndan, diğer tüm barolardan daha düşük seviyede belirledikleri bu ücreti tespit ederken kullandıkları yöntem ve kıstasları açıklamaları talep ediyoruz. Her fırsatta insan haklarından ve demokrasiden söz ederken, genç ve işçi avukatların ucuz işgücü olarak görüldüğünü açıkça ortaya koyan bu karar Bursa Barosunun vizyonuna ve misyonuna aykırıdır. Hakkaniyete uygun bir asgari ücret belirlemesini talep ediyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X