İşçi filmleri rüzgarı

Bu yıl 11.’si düzenlenen İşçi Filmleri Festivali, “Barbarlığa Karşı Umut Öyküler” temasıyla başladı. Festivalde, 15 ülkeden 40 film ücretsiz olarak izlenimine sunulacak.

İşçi filmleri rüzgarı

Dilek Atlı 

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin de destek verdiği, 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, ‘Barbarlığa Karşı Umut Öyküler’ temasıyla Bursa’da izleyiciyle buluşmak üzere motor dedi. Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryum’da açılışı yapılan festival kokteyline, Bursalı sinemaseverlerden yoğun ilgi gösterdi. Açılışta Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, oyuncu Volkan Yosunlu ve gazeteci Banu Güven de yer aldı. 

 

GÖNÜLLÜLERİN DESTEĞİYLE

Milletvekili Şafak Pavey’in katkılarıyla hazırlanan ‘Geride Kalanlar’ adlı kısa filmle Bursalı sinemaseverlere merhaba diyen festival, konuşmaların ardından Feryal Öney konseriyle devam etti. 

Festivalle emeğe ve özgürlüğe değinen yapımları sinema izleyicisiyle buluşturduklarını ifade eden Bozbey, “Bu yıl 11’inci kez perdelerini açan festivalde 28 Aralık’a kadar onlarca film, Bursa halkıyla buluşacak. Sinemaseverler, 15 ülkeden 40 filmi ücretsiz olarak izleyebilecek. Festivalin her yıl olduğu gibi bu yıl da gönüllülerin emeği ve dayanışmasıyla düzenlendiğinin altını çizmek istiyorum. Bizleri festivalle buluşturan tüm kurum ve kuruluşlara, geçenlere teşekkür ediyorum”  diye konuştu.

Banu Güven ise festivalin sıkı bir takipçisi olduğunu belirterek, çok değerli filmlerin izleyiciyle buluşacak olmasından dolayı heyecanını dile getirdi. Bu dönemde en iyi yapılacak şeyin film izlemek olduğunu söyleyen Güven, “28 Aralık’a kadar film izlemek en iyisi. Bu festivaldeki filmler gerçekleri, yaşanmışlıkları anlatıyor. Burada olmaktan çok mutluyum” dedi. Açılış töreninde görevinden ihraç edilen öğretmen Deniz Atmaca da söz alarak işçiler adına duygu ve düşüncelerini dile getirdi. 

Festival boyunca 15 ülkeden 40 film, Sanat Mahal, Nilüfer Kent Konseyi, Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi, KESK Gösterim Salonu, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi, BAOB Yerleşkesi, Bursa Halkevi, DOĞADER, Panayır Anadolu Kültür Dayanışma Derneği Gösterim Salonu, Kestel Hacı Bektaş-i Veli Kültür Tanıtım ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Salonu, Bursa Dersimliler Derneği, Baro Evi Gösterim Salonu ve As-Der Gösterim Salonu’nda izleyicilerle buluşacak.

Festival programı kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra paneller de düzenlenecek. Basına ve habere erişme hakkına yönelik baskıları konu alan ‘Medyadaki Dönüşüm ve Halkın Haber Alma Hakkı’ konulu panel, Prof. Dr. Kayıhan Pala yürütücülüğünde gazeteciler Erdem Gül ve Meltem Akyol ile Basın- İş Sendikası Başkanı Faruk Eren’in katılımıyla BAOB Yerleşkesi Ortak Salon’da yarın saat 19.00’da gerçekleştirilecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X