İşçilere Altepe kucak açtı

İl özel idareleri kapatıldığı için sözleşmeleri yenilenmeyen 460 temizlik işçisine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den müjdeli haber geldi.

İşçilere Altepe kucak açtı

SEYİT GÜNDOĞAN

İşçiler, bu dönen sonuna kadar Büyükşehir, önümüzdeki yıldan itibaren de ilçe belediyeleri tarafından istihdam edilecek.

İl özel idarelerinin kapatılmasının ardından, okullarda temizlik görevlisi olarak çalışan ancak sözleşmeleri yenilenmeyen 460 işçi Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın yapıldığı eski İl Özel İdare binası önünde eylem yaptı.

Burada grup adına açıklama yapan Türkoğlu, bu insanların ciddi bir mağduriyet ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek,  “Kış ortasında sokağa atılan bu insanların sorunu bir an önce çözülmeli. Okullarda temizlik yapılamadığı için okullarımız kokuyor. Bu insanlar işlerine iade edilerek hem onların problemi çözülmeli hemde okullar çocuklarımızın sağlıklı eğitim alabileceği yerler haline getirilmeli” dedi.

Grup açıklama yaptığı sırada Meclis toplantısına gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, mağdur işçiler ile görüştü. Durumun farkında olduklarını kaydeden Altepe, “Dün il başkanlığımızda yaptığımız toplantıda bu vatandaşlarımızın yeniden işe alınması kararlaştırıldı. Bu sezon maaşları Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecek. Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren ise ilçe belediyeleri bünyesinde istihdam edilecekler” diye konuştu.

Altepe’nin müjdesini alkışlarla karşılayan temizlik çalışanları başkana teşekkür etti. 460 işçinin kısa süre içerisinde görevlerine geri döneceği bildirildi.

Oturumda da meclis üyelerine bilgi veren Başkan Altepe, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 250 işçi için bütçe ayırdığını belirterek, diğer 200 işçinin maaşını Büyükşehir olarak üstlendiklerini söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X