İşçilere savcılıktan tebligat

OYAK Renault ve TOFAŞ ile üç yan sanayi kuruluşunda üretimin durdurulmasının ardından, bu fabrikalarda eylem yapan işçilerden bazılarına Cumhuriyet Başsavcılığınca tebligat gönderildi.

İşçilere savcılıktan tebligat

TOFAŞ’ta 17 işçiye gelen tebligatta söz konusu işçilerin 24 saat içinde, Bursa Adalet Sarayı’nda, ilgili cumhuriyet savcısının odasında hazır bulunması istendi. Belgede, şu ifadelere yer verildi:

“Şikayetçi TOFAŞ Fabrikaları vekili tarafından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına verilen şikayet dilekçeleri gereğince, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının 20 Mayıs 2015 tarih ve 2015-345510 sayılı yazılarına istinaden, TCK’nın 117/4 cebir veya tehdit kullanarak işçi veya işvereni, ücretleri azaltıp çoğaltmaya veya evvelce kabul edilenlerden başka koşullar altında anlaşmalar kabulüne zorlayan ya da bir işin durmasına, sona ermesine veya durmanın devamına neden olan kişiye 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilir ve 119/1.c maddesi (Eğitim ve öğretimin engellenmesi, kamu kurumu veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının faaliyetlerinin engellenmesi, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme, konut dokunulmazlığının ihlali ile iş ve çalışma hürriyetinin ihlali suçlarının birden fazla kişi tarafından birlikte işlenmesi halinde verilecek ceza bir kat artırılır.)”

“Yarın tebligatla gideceğiz, savcıya ifade vereceğiz”

Tebligat gönderilen ve TOFAŞ’ta işçilerin sözcü olarak seçtiği Zeki Kırlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tebligatın kendisiyle birlikte 17 kişiye geldiğini belirtti.

Kırlak, hukukun ve savcılığın gönderdiği tebligatların gereğini yapacaklarını vurgulayarak, “Burada daha çok öncü gibi duran arkadaşlar var. Tebligat onlara geldi. TOFAŞ Fabrikası’nı zarara uğratmaktan dolayı tebligat geldi. Yarın tebligatla gideceğiz, savcıya ifade vereceğiz. Savcıdan gizli saklı iş yapmıyoruz ki” ifadelerini kullandı.

Eylemci işçilerin avukatlarından Deniz Baykal, OYAK Renault’da da bazı işçilere tebligat gönderildiğini ancak kaç kişiye ulaştığının henüz belli olmadığını bildirdi.

OYAK Renault, TOFAŞ ve yan sanayi kuruluşları Coşkunöz ve Mako’da işçi eylemleri sürerken, bu sabah itibarıyla yan sanayi kuruluşlarından Ototrim’de de işçiler üretimi durdurmuştu. OYAK Renault ve TOFAŞ’ın önünde 15 Mayıs’tan bu yana eylem yapan işçiler, haklarını savunmadıklarını iddia ettikleri Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikasının yöneticileri ile işverenlerini protesto ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X