İşçilerin mücadelesini destekliyoruz

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, 15-16 Haziran 1970’teki işçi direnişinin yıl dönümü dolayısıyla Kent Meydanı’ndan Fomara Meydanı’na kadar düzenlenen yürüyüşe katıldı.

İşçilerin mücadelesini destekliyoruz

Buradaki konuşmasında birkaç hafta önce Bursa ve İzmit’te otomotiv ve yan sanayi fabrikalarında çalışan işçilerin toplu iş sözleşmelerini beğenmeyerek eylem gerçekleştirdiğini hatırlatan Beko, DİSK olarak işçilerin direnişine destek verdiklerini söyledi. Metal iş kolundaki işçileri DİSK’e bağlı Metal İş Sendikası çatısı altında toplanmaya davet eden Beko, ‘Metal işçisinin verdiği ekonomik, demokratik, siyasi ve sosyal anlamdaki mücadelesini DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikasından başka bir sendika koruyamaz” dedi.

REFERANDUM YAPALIM

Beko, işçilerin hür iradeleriyle istedikleri sendikaya üye olmalarından yana olduklarını vurguladı. Kani Beko, ”Türkiye’nin her tarafında fabrikaların önlerinde referandum yapabilmek için sandıklarımızı kuralım ve işçi arkadaşlarımızın özgür iradeleriyle istedikleri sendikalara gitmelerine katkı koyalım’ diye konuştu. 

BARAJLARA KARŞIYIZ

Anayasa Mahkemesi’nin sendikaların toplu iş sözleşmesi yapabilmeleri için getirilen yüzde 3’lük baraj kuralını kaldırdığının hatırlatılması üzerine Beko, ”Hem siyasi hem de sendikal barajlara karşı olan bir konfederasyonuz. Bugün Türkiye’de 15 milyon işçi var. İşçilerin ve kamu çalışanlarının özgür iradeleriyle istedikleri sendikaya üye olmalarını öneriyoruz” dedi. Beko, işçi sınıfının vermiş olduğu mücadeleye saygı duyan bir konfederasyon olduklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X