İşçilerin ‘torba’ tepkisi büyüyor

TBMM’de görüşülen istihdam paketinden vazgeçilmesini istediklerini vurgulayan Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Biçer, ‘’Gelin bu yanlıştan vazgeçin… Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi herkese gösteririz” dedi.

İşçilerin ‘torba’ tepkisi büyüyor

HATİCE DAL

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen, kamuoyunda ‘torba yasa teklifi’ olarak bilinen ‘İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ne karşı tepkisini sürdürüyor. Dün 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen basın açıklamalarının Bursa’daki adresi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı oldu. ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’, ‘İşçiye yasak patrona kıyak’ ve ‘Sadaka değil hakkımızı ver’ sloganları eşliğinde gerçekleşen açıklamayı grup adına Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer okudu. Mücadelelerini büyüttüklerini ifade eden Biçer, ‘’Adına istihdam paketi dedikleri esnekleştirme, kuralsızlaştırma, güvencesizleştirme yani kısacası köleleştirme paketine karşı sesimizi bugün daha güçlü bir şekilde yükseltiyoruz” dedi.

BU YANLIŞTAN VAZGEÇİN

Bu mücadelede artık yalnız olmadıklarını dile getiren Biçer, iki gün önce HAK-İş ve DİSK’le ortak açıklama yaparak ‘Esnek Çalışmaya Hayır’ dediklerini hatırlattı. Türkiye işçi sınıfının temel hakları söz konusu olduğunda nasıl bir arada ve dayanışma içinde bir araya geldiğini gösterdiklerini belirten Biçer, ‘’Bu düzenlemeyi TBMM’ye getirenlere, getirilmesine sebep olanlara buradan tekrar sesleniyoruz. Gelin bu yanlıştan vazgeçin. Vazgeçin ki, arkanızda kötü bir miras bırakmayın. Vazgeçin ki, zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin. Salgınla, geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlerle başa çıkmaya çalışan emekçileri daha fazla germeyin” diye konuştu.

ÜCRETSİZ İZNİ ENGELLEYİN

İstihdamı arttırmak için kayıt dışı çalışmanın ortadan kaldırılması gerektiğine dikkati çeken Biçer, şunları kaydetti: ‘’Gerçekten salgın döneminde emekçileri mi düşünüyorsunuz? O zaman onların istekleri dışında ücretsiz izine çıkarılmalarını engelleyin. Ücretsiz izine çıkarılan bir emekçinin ailesiyle beraber günlük 39 lira ile yaşayabildiğini hayal edin. Hayal edin ki, yaptığınız yanlışların farkına varın.”

BUNUN HESABINI SORARIZ

Mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Ruhi Biçer, şöyle devam etti: ‘’Ama bugün, ama yarın bunun hesabını sorarız. Ülke genelinde, mesai çıkışında alkışlarla bu paketi protesto ederek ilk mesajımızı veriyoruz. Mesajımızın alınacağını ümit ediyoruz. Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi herkese gösteririz. Bu mücadele çocuklarımıza mutlu bir gelecek, insanca yaşayacağı iş şartlarını sağlamak içindir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X