İşi gücü bıraktık kura bakıyoruz

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, ”İşimizi gücümüzü bıraktık, gözümüz kurda. Tekrar üretime dönmek gerekiyor. İnşaattan vazgeçip yüksek teknolojiye yönelmeliyiz” dedi.

İşi gücü bıraktık kura bakıyoruz

ASLIHAN AYDIN

 

Ekonomist Uzunoğlu, BTSO’da düzenlenen ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, Merkez Bankası eğilim anketine göre, yatırım için alınan kredilerin negatif düzeyde olduğuna dikkat çekti. Büyüyen bir ekonomi için yatırımın önemine işaret eden Uzunoğlu, “Yatırım için kaynağı dışarıdan getiriyoruz ve kur riski alıyoruz. Kur artığında şirketlerin tüm karı gidiyor. Kendi işimizi, gücümüzü bıraktık, gözümüz kurda. Finans zincirinden para kazanmak isteyenlerin hataları yüzünden bu durumdayız. Biraz sermaye gelince, arsa ve gayrimenkul peşine düşüyoruz” ifadelerini kullandı. 

‘YERLİ KAYNAK’ ÖNERİSİ

Artık o eski paraların Türkiye’ye gelmeyeceğini dile getiren Uzunoğlu, şöyle devam etti: ”Bu ortam bizim için bir fırsat. Tekrar üretime dönmek gerekiyor. İnşaattan vazgeçip yüksek teknolojiye yönelmemiz gerekiyor. Bırakalım kur nereye gelirse gelsin. Kendi kaynaklarımızı nasıl harekete geçireceğiz, buna bakmamız gerekiyor. Mesela bir kömürü daha temiz yakma projelerini geliştirmemiz gerekiyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X