IŞİD 5 köyü ele geçirdi

IŞİD, Haseke’nin Tel Tamir beldesinde 5 köyün denetimini ele geçirdi

IŞİD 5 köyü ele geçirdi

Suriye’nin Haseke kentine bağlı Tel Tamir beldesinde  IŞİD ile bazı Kürt grupları arasında çıkan çatışmalarda, terör örgütünün 5 Kürt  köyünün denetimini ele geçirdiği bildirildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi’nden  (SRGC) yapılan açıklamada, Haseke kentinin kuzeybatısındaki Tel Tamir beldesi  çevresinde terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt grupları arasında çıkan çatışmalarda,  IŞİD’in söz konusu beldeye bağlı el-Ağibeş, Tel Hurmuz, Tel Şamiram, Tel Nasri ve  Kasr Tuma Yelda köylerinin kontrolünü ele geçirdiği kaydedildi.

Açıklamada, “Köylerde çıkan çatışmalarda çok sayıda YPG üyesi öldü, 13  kişi esir alındı. Kürt grupları, Kamışlı ve Ras el-Ayn beldesinden Tel Tamir  beldesine 100 araçlık destek kuvvetleri gönderdi” ifadesine yer verildi.

IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar nedeniyle yüzlerce ailenin  köy ve beldelerini terk ederek Haseke kentine göç ettiği belirtilen açıklamada,  ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bölgede IŞİD  mevzilerini bombaladığı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X