IŞİD, Başika’da Türk tankını vurdu!

IŞİD, Kuzey Irak’ta Türk askerinin de olduğu Başika Kampı’nı korumakla görevli bir Türk tankını füzeyle vurdu. Saldırıda can kaybı ya da yaralanan olmadı. Saldırının ardından 32 IŞİD mensubu öldürüldü.

IŞİD, Başika’da Türk tankını vurdu!

IŞİD, bugün Başika Kampı’nı korumakla görevli Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait M-60 tankını, bir tanksavar füzesiyle vurdu.

Tankın paletine çarpan füze daha sonra periskopa zarar verdi. Saldırıda can kaybı ve yaralanan olmazken tank da önemli bir yara almadı.

Saldırının ardından kampı korumakla görevli atış destek bataryaları IŞİD hedeflerine karşılık verdi.

IŞİD’e karşı Kuzey Irak’taki unsurları eğitmek üzere bölgede görevlendirilen Türk askerlerini korumak üzere bölege 20 adet M 60 T tipi tank bulunuyor. 

Bu tanklar İsrail tarafından modernize edilmişti. Tekirdağ Mekanize Tugayı’ndan gönderilen tanklar, Silopi üzerinden Irak’a geçirilmişti. Başika Kampı daha önce 3 kez IŞİD saldırılarının hedefi olmuştu.

32 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan hedef alınan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait tank, mevzi değiştirerek saldırının yapıldığı binayı ve kaçmaya çalışan teröristlerin araçlarını vurdu. IŞİD mensubu toplam 32 terörist etkisiz hale getirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X