‘IŞİD, büyük şehirlerde yeni terör saldırısı planlıyor’

Rus haber ajansı Sputnik Türkiye servisi, “Türk Emniyet yetkililerinden elde edilen bilgilere göre, IŞİD’in büyük şehirlerde bomba yüklü araçlarla terör saldırıları yapmaya hazırlandığını” iddia etti. Güvenlik güçlerinin alarm durumuna geçtiğini ve muhtem

‘IŞİD, büyük şehirlerde yeni terör saldırısı planlıyor’

Ajansa göre IŞİD’in Ankara’dan sonra yeni terör saldırıları yapabileceği yönündeki ihtimal, güncelliğini koruyor. İncirlik Üssü’nün ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarına açılması ve Türkiye’nin sınır güvenliğiyle ilgili önlemleri arttırması da IŞİD’in Türkiye’ye karşı saldırıda bulunma ihtimalini yükseltiyor.

Sputnik’e göre Emniyet güçleri, IŞİD’in Ankara’daki saldırıyı ‘uyarı’ amaçlı yaptığı ve daha büyük saldırılara hazırlandığı yönünde istihbarata sahip. İstihbarat verilerine göre, IŞİD’in İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da bomba yüklü araçları bulunuyor. Örgütün Türkiye’de yapmaya hazırlandığı terör eylemleri kararının, Suriye’nin Rakka kentinde bulunan sözde ‘Türkiye Şurası’ tarafından alındığı biliniyor.

‘BOMBA YÜKLÜ 10 LÜKS ARAÇ VAR’

Sputnik’e göre, Emniyet birimlerinin elindeki istihbaratta IŞİD’in Türkiye’de 10 adet bomba yüklü aracı var. Bomba yüklü araçların, dikkat çekmemek için bu tür terör eylemlerinde kullanılan, pikap ya da kamyonetlerden değil, lüks sınıfa giren araçlardan seçildiği belirtiliyor.

Sputnik’e konuşan bir Emniyet görevlisi şu bilgileri verdi: “Örgütün elindeki bomba yüklü araçların patlatılmadan yakalanması için büyük çaba içerisindeyiz. Tüm şüpheli araçlara bakıyoruz. Tüm ihbarları değerlendiriyoruz. Edindiğimiz bilgilere göre örgüt büyük bir ilde saldırı yapmak için hazırlık yapıyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X