IŞİD destekçisi gence 11 yıl hapis

ABD’nin Virginia Eyaleti’nde 17 yaşındaki bir genç, terör örgütü IŞİD’e sosyal medya üzerinden maddi destek sağlama suçundan 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

IŞİD destekçisi gence 11 yıl hapis

Adalet Bakanlığı’nın açıklamasına göre,  Ali Şükrü Emin, Twitter üzerinden IŞİD’e ve yandaşlarına tavsiyeler verdi ve maddi destek sağladı. 

Gencin, IŞİD’in finansmanını gizlemek için sanal para bitcoin’leri kullanma mekanizmasını önerdiği ve militanların Suriye’ye sızması için çeşitli seçenekler ürettiği ifade edildi.

ÖBÜR BOYU GÖZETİM

Twitter üzerinden terör örgütüne katılımı teşvik ettiğini itiraf eden Emin, Ocak 2015 tarihinde 18 yaşındaki ABD vatandaşı Reza Niknejad’ın IŞİD’e katılması için Suriye’ye gidişini organize ettiğini de kabul etti. Emin’in şüpheli davranışı okul idaresinin dikkatini çekmiş, idare, gencin şüpheli davranışlarını güvenlik güçlerine bildirmişti.

Mahkeme kararına göre, Emin, 136 ay hapis cezasının yanı sıra cezaevinden çıktıktan sonra ömür boyu gözetim altında tutulacak ve internet faaliyetleri izlenecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X