IŞİD geri çekiliyor

Kobani`de IŞİD ile YPG, peşmerge ve Özgür Suriye Ordusu arasında doğu ve güney cephelerinde şiddetli çatışmalar yaşandı. IŞİD militanları, bazı bölgelerden bölgelerden geri çekildi.

IŞİD geri çekiliyor
Kobani’de IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar 57. gününde de sürüyor.
 
Kentte inisiyatifin Kürt güçlerde olduğunu terör örgütünün bir haftadır ilerleyemediği, bazı bölgelerden ise geri çekildiği bildirildi.
 
Önceki gece kentin doğu ve güney bölgelerinde yoğun çatışmalar vardı. YPG, IŞİD militanlarının Kaniya Kurda ve Belediye Meydanı’nda bulunan hedeflerine saldırı düzenledi. Yoğun çatışmaların ardından IŞİD bu bölgelerden geri çekilmek zorunda kaldı. IŞİD’in üssü konumdaki Haci Reşat Camii çevresi de YPG’nin eline geçti. IŞİD geri çekilirken Camiyi havaya uçurdu.
 
‘IŞİD İLERLEYEMİYOR’
 
Kobani’de aynı safta çatışan YPG ve Peşmerge güçleri ise ortak bir açıklama yaptı. Kentte inisiyatifin Kürt güçlerde olduğunu söyleyen YPG komutanı, ‘IŞİD 1 haftadır ilerleyemiyor, moralleri düştü, bazı noktalarda ilerleme kaydettik’ dedi. Peşmerge komutanı ise ‘Kobani’nin kurtulduğu müjdesini yakında dünya kamuoyuna duyurabiliriz’ ifadesini kullandı.
 
Kentteki çatışmalar daha çok hava karardıktan sonra şiddetleniyor.
ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD hedeflerine yönelik hava bombardımanı ise devam ediyor.
 
SURİYE IŞİD’İN ELİNDEKİ KENTE SALDIRDI: ’21 ÖLÜ’
 
Suriye hava kuvvetleri ülkenin kuzeyinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’in elinde tuttuğu El Beb kentini bombaladığı, en az 21 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
 
Saldırıda 100 kişi yaralanırken, askeri uçaklar saldırıda yedi adet varil bombası kullandı.Suriye içerisinden bilgi alan bir kuruluş olan Gözlemevi ölenlerden birinin çocuk olduğunu söylerken, yaralıların bir kısmının durumunun kötü olduğunu, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X