IŞİD ‘güvenli bölge’de ilerliyor

IŞİD, Türkiye’nin ABD ile anlaşarak kurmak istediği ‘güvenli bölge’de muhaliflere saldırılarını artırdı. Üç köye ve stratejik Mare kasabasına giren IŞİD’in ilerlemesine karşı koalisyon uçakları saldırı düzenledi.

IŞİD ‘güvenli bölge’de ilerliyor

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çarşamba gecesi yaşanan yoğun çatışmalardan sonra Halep’in kuzeyinde yer alan ve Türkiye’nin kurmak istediği IŞİD’den temizlenmiş bölge sınırları içerisindeki en büyük yerleşim birimi olan Mare kasabasına kuzeyden girdi.

Gece boyu kuzey ve güney yönünden saldıran IŞİD üyeleri ile muhalifler arasında kasaba çevresinde çatışmalar devam ediyor. Dün sabah saatlerinde IŞİD tarafından Mare kasabasının merkezinde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında kendi militanı dışında ölen ve yaralanan olmadı. IŞİD, gece yaşanan çatışmalarda Mare’ye iki kilometre mesafede yer alan Hurbul köyünde kontrolü tamamen sağladı.

İKİ KÖY IŞİD’İN ELİNDE

Muhalifler tarafından kontrol edilen ve Türkiye sınırına sıfır noktada yer alan Delha ve Harcele köyü jnceki gece yarısı IŞİD tarafından ele geçirildi. Terör örgütünün, Delha’da kontrolü sağlaması halinde Azez yönünde çok önemli bir ilerleme sağlamış olacak. 

MUHALİFLERDE CAN KAYBI

Halep’in kuzey kırsalında IŞİD’e karşı savaşan Türkmen gruplardan Sultan Murat’ın Komutanı Yusuf Salih de yaptığı açıklamada ‘Ani bir baskın sonrası 15’ten fazla askerlerinin öldüğünü ve 25 civarında esir verdiklerini belirtti.

Muhalif komutanlar, IŞİD’in telsiz anonslarında Mare kasabasından sonraki hedefinin Tel Rifat ve Azez Kasabası olduğunu ilan ettiğini belirtiyor. Muhalifler, Tel Rifat kasabasının da IŞİD’in eline geçmesi halinde 60 binden fazla sivilin Türkiye sınırına yığılmaktan başka bölgede gidecek yerleri kalmadığını kaydettiler.

Bu arada IŞİD’in kaydettiği ilerleme karşılığında ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları başta Delha olmak üzere örgüte ait birçok mevziyi bombaladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X