IŞİD i yok etmeliyiz

ABD Başkanı Obama, ikinci bir Amerikalı gazetecinin IŞİD militanları tarafından başı kesilerek öldürülmesi üzerine “IŞİD’ yok etmeliyiz” dedi. Obama Irak`a da 350 asker daha gönderdi.

IŞİD i yok etmeliyiz
Irak İslam Şam Devleti’nin (IŞİD) ikinci bir Amerikalı gazeteciyi öldürmesine ABD Başkanı Barack Obama sert tepki gösterdi. Obama, Washington’ın amacının IŞİD ile sonuna kadar savaşmak olduğunu açıkladı.
 
Obama Galler’deki NATO zirvesi öncesinde, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya tehdidini en yoğun hisseden AB ülkeleri Letonya, Litvanya ve Estonya’nın liderleriyle bir araya geldi.
 
Obama Estonya’nın başkenti Tallin’de yaptığı açıklamada IŞİD’in Suriye’de kaçırdığı ikinci bir Amerikalı gazeteciyi öldürmesinin ‘korkunç bir şiddet eylemi’ olarak adlandırdı ve “Bunları yok etmeliyiz” dedi.
 
Obama, “Adalet mutlaka yerini bulacaktır.Gözümüzü korkutamazlar. Amerikalılara zarar verme hatasında bulunanlar, bizim bu olanları unutmayacağımızı ve kolumuzun uzun olduğunu öğrenecek” şeklinde konuştu.
 
IŞİD’in eylemleriyle ABD’yi sindiremeyeceğini belirten Obama, IŞİD”ın bölgede oluşturduğu tehdit ortadan kalkıncaya kadar savaşacaklarını söyledi. Ancak Obama, bunun zaman alacağını ve bölgede müttefiklerler yakın işbirliğine bağlı olduğunu ifade etti.
 
IŞİD TURU HAZIRLIĞI
 
Beyaz Saray, Dışişleri Bakanı Kerry ve Savunma Bakanı Hagel’in, IŞİD’e karşı bölgesel bir ortaklık oluşturma hedefiyle Ortadoğu turuna çıkacağını duyurdu.
 
Washington, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Başkan Barack Obama’nın ‘terörle mücadele’ danışmanı Lisa Monaco’nun yakın dönemde Ortadoğu’ya bir dizi ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X