IŞİD için İzmit uyarısı

Interpol cihatçı militanların yolcu gemileriyle Türkiye`ye geldiğini açıkladı. Militanların en fazla gittikleri yerin İzmit olduğu belirtildi.

IŞİD için İzmit uyarısı
Türkiye’nin sınır güvenliğini artırması üzerine, Irak ve Suriye’de Irak Şem İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütüne katılmak için giden militanlar, artık lüks yolcu gemilerini tercih ediyor.
 
Interpol Kontr-Terör Müdürü Pierre St Hilaire, yaptığı açıklamada cihatçıların yolcu gemileriyle Türkiye’ye gitmeye başladığını, ellerinde kanıtlar olduğunu açıkladı.
 
St Hilaire, özellikle Avrupa’dan yola çıkan cihatçıların en fazla gittikleri yerin İzmit olduğunu, başka şehirlerin de bulunduğunu belirtti.
 
KONTROLLER ARTIRILMALI
 
Cihatçılar arasında gemi ulaşımının son 3 ayda arttırığı belirten Interpol yetkilisi, yolcu listesi kontrollerinin hava yolu taşımacılığından deniz yolu taşımacılığına doğru genişletilmesi gerektiğini belirtti.
 
Interpol, cihatçı akışının önlenmesi için ulusal emniyet kurumları içinde daha fazla bilgi paylaşımı yapılmasını istedi.
 
15 BİN YABANCI MİLİTAN
 
BM’nin son dönemde yayınladığı bir rapora göre Suriye ve Irak’ta, IŞİD ve diğer cihatçı gruplar için savaşan, 80’den fazla farklı ülkeden 15 binden fazla yabancı savaşçı mevcut.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X