IŞİD ilerliyor

IŞİD’in Suriye’de Haseke’ye üç koldan saldırdı. Kentin batısında hükümet güçleri bomba yüklü bir araçla hedef alındı.Terör örgütü bölgede iki köyü ve Suriye ordusuna ait çok sayıda silah ve cephaneyi ele geçirdi.

IŞİD ilerliyor

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Haseke’deki Aziziye bölgesinin bir kısmını ele geçirdi ve buradaki Vatan Hastanesi yakınlarına kadar ilerledi.

Haseke’nin Batı Nişva, güney ve doğu kesimlerinde IŞİD ile bazı Kürt grupların desteklediği rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade eden kaynaklar, militanların Merkezi Hapishaneye saldırarak bir kısmını ele geçirdiğini ve ele geçirilen kısımdaki tüm tutukluları serbest bıraktığını kaydetti.

Kaynaklara göre, orduya ait savaş uçakları ile helikopterlerin hapishane çevresini yoğun bir şekilde bombalamasının ardından militanlar geri çekildi. Buna karşın IŞİD militanları, Gazale bölgesindeki askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırdı, çok sayıda rejim askeri öldü. Şam yönetiminin Haseke’nin yüzde 70’inde kontrolü kaybettiği de gelen bilgiler arasında.

SİVİLLER KAÇIYOR

Öte yandan Haseke’de yaşanan çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden siviller, Kürt grupların kontrolünde bulunan, Türkiye sınırındaki Kamışlı’ya sığınıyor. Haseke’den gelen Kürtlerin geçişine izin verilirken, Arapların ise ancak Kürt bir kefil bulmaları durumunda Kamışlı’ya girebildiği öne sürüldü.

KOBANİ KIRSALINDA ÇATIŞMA

Suriye’nin Türkiye sınırına yakın Kobani kentinde ise, IŞİD ile Kürt YPG (Halk Savunma Birlikleri) güçleri arasındaki çatışmalar kent merkezinde son buldu ancak Kobani kırsalında sürüyor. YPG’nin de içerisinde yer aldığı Burkan El Fırat Güçleri’nin Genel Komutanı Hakkı Kobani, Kobani kent merkezinde IŞİD militanı kalmadığını belirterek,’Kobani saldırısından bu yana 80 IŞİD üyesinin cenazesi elimize geçti. Bazılarıysa yakalandı. Bazı IŞİD üyeleri de dün kentten kaçmıştı. Şimdi onları yakalamak için operasyon yapıyoruz. Kaçan IŞİD üyeleri Kobani’nin köylerine kaçmışlar. Tüm köylerde arama yapıyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X