IŞİD kabusu

IŞİD’in, kitle imha silahı yapacak kapasiteye ulaştığı bildirildi.

IŞİD kabusu

 Avustralya istihbaratına göre, terör örgütü araştırma merkezleri ile hastanelerden kitle imha silahları üretmeyi sağlayacak yeterli miktarda radyoaktif madde elde etti.

Irak, Suriye ve Libya’da kanlı işgal eylemlerine devam eden terör örgütü IŞİD, bu kez kitle imha silah tehdidi ile gündemde.

Avustralya istihbaratı elde ettiği bilgi ve belgeler ışığında, IŞİD’in kitle imha bombası yapacak kapasiteye ulaştığını belirtti. Örgütün elde ettiği malzeme ile büyük ve yıkıcı bomba yapacak kapasiteye sahip olduğu belirtildi. İstihbarat raporlarına göre, IŞİD araştırma merkezleriyle hastanelerden kitle imha silah üretmesini sağlayacak yeterli radyoakitf madde elde etti. Raporu değerlendiren Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop,  NATO’nun IŞİD’in  bu kapasiteye ulaşmasından kaygılı olduğunu söyledi.

Danna önce de Uluslararası Çevre Güvenliği Örgütü ‘Green Cross’ Başkanı Paul F. Walker, kitle imha silahı elde etmek istediğini açıkça belirten IŞİD’in kimyasal silahları ele geçirmesi halinde çok daha tehlikeli olabileceğini belirtmişti.

‘IŞİD EL KAİDEYİ BİTİRDİ’

Bu arada İngiliz Guardian gazetesi dünkü manşetinde, IŞİD’in El Kaide’yi parçalayıp, dağıttığını yazdı. İstihbarat kaynaklarının verdiği bilgilere göre İngiltere’nin 2013 yılında sınır dışı ettiği Ürdünlü din adamı Ebu Katada ve ‘en etkin cihançı din adamı’ olarak bilinen Muhammed el Makdisi, El Kaide örgütünün artık faal olmadığını söylüyor. Ebu Katada ve Muhammed el Makdisi, El Kaide lideri Eymen el-Zevahiri’nin komutanlarıyla bağının koptuğunu belirtti. IŞİD’le mücadele ederken dağıldığı ifade edilen örgütten geriye sadece ve El-Zevahiri’ye sadık bazı kişilerden söz edilebildiği ifadeleri yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X