IŞİD koalisyon uçağını düşürdü

Ürdün ordusu, IŞİD tarafından kendilerine ait uçağın Rakka kentinde düşürüldüğünü, pilotunun da rehin alındığını doğruladı.

IŞİD koalisyon uçağını düşürdü

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, “Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait çok sayıda uçağın, Rakka’da IŞİD’in terör yuvalarına yönelik askeri operasyonları sırasında bir uçağımız düşürüldü. Pilotu da IŞİD tarafından rehin alındı” denildi. 

IŞİD’in işlediği suçların gizli kalmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bilinen bir gerçektir ki bu örgüt terör planlarını gizlemiyor. Irak’ta, Suriye’de çok sayıda masum Müslüman ve gayrimüslimi öldürdü. Söz konusu bölgeleri yerle bir etti. Pilotun hayatından, IŞİD ve onu destekleyenler sorumludur.” 

Suriye’nin Rakka kentinde ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait bir uçağın düşürüldüğü iddia edilmişti.

Oğlunun kurtarılmasını bekliyor

Rehin alınan pilot Muaz Safi el-Kesasibe’nin babası Yusuf Kesasibe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun IŞİD tarafından rehin alınmasına dair fotoğraflarını sosyal medyada gördüklerini belirtti. Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren baba Kesasibe, şöyle konuştu:

“Yetkililer bize ulaşmadan önce sosyal medyada fotoğrafı dolaşmaya başlamıştı. Oğlumun rehin alındığı haberini üst düzey askeri bir yetkili bizi arayarak iletti ve onu kurtarmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Yetkililer aynı zamanda Kral Abdullah’ın bu konuyla özel olarak ilgilendiğini, oğlumun Üdün’e sağ salim dönmesi için gerekenin yapılması talimatını verdiğini aktardılar.”

Oğlunun bir kaç ay önce evlendiğini aktaran Kesasibe, “Evleneli 5 ay bile olmadı. Eşine, evine sağ salim dönmesi en büyük temennim” dedi.

Suriye’nin Rakka kentinde, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait bir uçağın düşürüldüğü belirtilmiş, Ürdün ordusu da uçağın kendilerine ait olduğunu, pilotunun da rehin alındığını doğrulamıştı.

Ürdün, koalisyon güçlerinin yaklaşık 3 aydır IŞİD’in Irak ve Suriye’deki karargahlarına yönelik hava saldırılarına katılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X