‘IŞİD militanı İngiliz rapçı Türkiye’ye kaçtı’

İngiliz basınına göre, IŞİD’e katılan İngiliz rapçı Abdülmacit Abdülbari örgütten ayrılarak Türkiye’ye kaçtı. Hem IŞİD hem de İngiliz güvenlik birimlerinin Abdülbari’nin peşinde olduğu belirtiliyor.

‘IŞİD militanı İngiliz rapçı Türkiye’ye kaçtı’

İki yıl önce IŞİD’e katılan İngiliz rapçı Abdülmacit Abdülbari örgütten ayrıldı.

İngiliz Independent gazetesi IŞİD’in Tel Abyad’dan çekildiği sırada İngiliz rapçı Abdülbari’nin mülteci kılığına girip Türkiye’ye kaçtığını yazdı.

Bir zamanlar “Cihatçi John” olduğundan şüphenilen Abdülbari’nin İngiliz güvenlik güçleri ve IŞİD militanları tarafından arandığı belirtildi.

Independent’e göre, 2013’te Suriye’ye giden 24 yaşındaki İngiliz rapçı, uluslararası koalisyonun hava operasyonları ve savaş bölgesindeki yaşam şartları nedeniyle son dönemde IŞİD’le bağlarını koparıp Türkiye’ye kaçan onlarca İngiliz’den biri oldu.

IŞİD’e katılmış İngilizlerin ülkelerine döndükleri takdirde yargılanacakları gerekçesiyle Türkiye’de saklandıkları yorumları yapılıyor. 

Vatandaşlarının IŞİD’e katılımının önüne geçmeye çalışan İngiliz hükümeti de örgüte yönelik mücadelesini yoğunlaştırıyor.

Irak ve Suriye’de IŞİD hedeflerine yönelik özel kuvvetler operasyon gerçekleştirirken, hava saldırıları da artırılacak. Bu nedenle savunma bütçesinin artırılması gündeme geldi.

IŞİD’in Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki militan gruplara ilham kaynağı olmasının Batılı hükümetleri kaygılandırdığı da belirtiliyor. 

Irak ve Suriye dışında da etkniliğini artırmak isteyen IŞİD, Libya’nın doğusunda geçen yıl ele geçirdiği Derne kentinin kontrolünü yoğun çatışmaların ardından kaybetti.

Mısır sınırı yakınlarındaki kıyı kenti IŞİD’i destekleyenlerin kalesi olarak görülüyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X