IŞİD, ÖSO’ yu sınırda vurdu

Türkiye-Suriye sınırında bomba yüklü kamyon infilak ettirildi. Meydana gelen patlamada 25 kişinin öldüğünü bildirildi. Ölenlerin çoğu Fırat Kalkanı Operasyonu’na destek veren ÖSO militanı.

IŞİD, ÖSO’ yu sınırda vurdu

Suriye’nin Türkiye sınırındaki Atme çadır kentinde, Özgür Suriye Ordusu’nun (öso) nöbet değişimi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 25 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

Türkiye sınırına yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta olan ve Hatay ilinin Reyhanlı ilçesinin karşısına denk düşen Atme çadır kentinde, sivillerin güvenliğini sağlayan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin nöbet değişimi sırasında, bombalı saldırı meydana geldi. Görgü tanıkları, saldırıyı yerleşke içerisinde ÖSO’nun nöbet noktasına sokulan bir intihar eylemcisinin üzerindeki bombaları patlatarak gerçekleştirdiğini anlattı. Hayatını kaybedenlerin ve yaralananların büyük bölümünün ÖSO mensupları olduğu öğrenildi.

Ağustos ayında yine Atme mülteci kampının girişinde düzenlenen intihar saldırısında 15 kişi ölmüş, 25 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

ANKARA’DAN SERT TEPKİ

Atme çadır kentine yapılan bombalı saldırıya Ankara sert tepki verdi  Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, katliamı ‘insanlık dışı bir suç’ olarak değerlendirdi.

Ordu-Giresun Havaalanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, ‘Maalesef Suriye ve Irak’taki siyasi karışıklıkların, orada devam eden iç karışıklıkların vekalet savaşlarının bütün her yere büyük zararı oluyor. Türkiye’ye de büyük zararı olduğunu görüyoruz. Mülteci kampına yapılan saldırı bir insanlık suçudur. Oradaki insanlar zaten evlerinden barklarından normal hayatlarından uzaklaştırılmış olan insanlardır. Geleceği çalınmış olan insanlardır. Bunu yapanlar insanlık dışı bir suç işlemişlerdir. Dünyanın her yerinde mülteci kampları korunası yerler olmaktadır’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X