‘IŞİD saldırdı’ yalanını söyleyen öğretmen görevden alındı

Paris’te, IŞİD yanlısı bir kişinin saldırısına uğradığı iddiasında bulunan, daha sonra bunların doğru olmadığını itiraf eden öğretmen, görevden alındı.

‘IŞİD saldırdı’ yalanını söyleyen öğretmen görevden alındı

Fransa’nın başkenti Paris yakınlarındaki Aubervilliers banliyösünde terör örgütü IŞİD yanlısı bir kişinin sınıfta kendisine saldırdığını iddiasında bulunan, daha sonra bunların doğru olmadığını itiraf eden ilkokul öğretmeni, görevden alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı, kendisini hafif yaraladıktan sonra, IŞİD yanlısı birinin saldırısına uğradığını iddia eden 45 yaşındaki erkek öğretmenin görevden el çektirildiğini açıkladı.

Öğrenciler gelmeden önce sınıfa giren bir erkeğin maket bıçağı ve makasla kendisine saldırıp, IŞİD sloganı attığı gerekçesiyle polise şikayetçi olan ancak sorgusunda bunları uydurduğunu itiraf eden öğretmen, dün gece gözaltına alındıktan sonra, sabah zorunlu müşahede altında tutulmak üzere bir psikiyatri kliniğine yatırıldı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, yapılan doktor kontrollerinin ardından psikolojik durumu oldukça bozuk olduğu belirlenen öğretmenin “cezai ehliyetinin olmadığı” görüşüne varılarak gözaltının kaldırılmasına ve hastanede tedavisine karar verildiği bildirildi.

Savcılık, öğretmenin yeniden kapsamlı psikolojik testlerden geçirileceğini duyurdu.

Paris’te, 13 Kasım’da terör örgütü IŞİD tarafından üstlenilen saldırılarda 130 kişi hayatını kaybetmiş, 351 kişi yaralanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X