IŞİD sınıra yaklaştı

IŞİD, Halep ile Kilis arasındaki Öncüpınar sınır kapısı yakınlarında bazı bölgeleri ele geçirdi. Terör örgütü militanları Türkiye sınırına doğru ilerliyor.

IŞİD sınıra yaklaştı

Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütü militanlarının Suriye’nin kuzeyinde Halep’e doğru ilerledikleri bildirildi. Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki bazı bölgeleri ele geçiren IŞİD, Türkiye sınırına doğru hareketlendi.

IŞİ, bölgede Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmek için güç birliği yapan grupların oluşturduğu Şamiye Cephesi ile çatışmalardan sonra Soran kasabası ile yakındaki iki kasabayı da ele geçirdi.

İsyancılar IŞİD’in kazanımlarının Ramazan ayı öncesinde Halep’in hükümet güçlerinin elinde olan bölümlerini almaya yönelik saldırı planlarını da bozduğunu söylüyorlar. Halep’in doğusundaki kent sakinleri ise isyancıların IŞİD’i geri püskürtmek içinde konvoylar halinde Soran yakınlarına doğru gittiklerini bildirdi.

HEDEF AZAZ

Suriye ve Irak’ta IŞİD mevzilerini bombalayan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin ise son saldırılarını Kobani yakınlarına düzenledikleri bildirildi. Bölgede savaşan isyancılar, IŞİD’in Türkiye sınırına doğru gittiğini belirtti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise terör örgütü IŞİD’in bir sonraki durağının Azaz kenti olabileceğine dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X