IŞİD, vahşet görüntülerini çocuklara izletti

IŞİD’in Ürdünlü pilotu diri diri yakması dünyada infial yarattı. Rakka’da ise çarpıcı görüntüler ortaya çıktı.Ürdünlü pilotun infazını Rakka’da böyle izlediler.

IŞİD, vahşet görüntülerini çocuklara izletti

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) aralık ayında Suriye ’nin Rakka kentinde uçağını düşürdükten sonra esir aldığı Ürdünlü pilot Kesasibe’yi (26) demir bir parmaklığın içinde diri diri yaktığı videoyu dün yayımladı. 22 dakikalık videoda önce Kesasibe, IŞİD’e yönelik olarak ABD liderliğindeki çok uluslu koalisyonun hava saldırılarına Körfez ülkelerinin verdiği desteğe dair konuşuyor.

Üzerinde ABD’nin Guantanamo’daki tutuklulara giydirdiği turuncu kıyafetlerin benzerinden giydirilen Kesasibe, daha sonra demir bir kafesin içine konularak diri diri yakılıyor.

DEV EKRANDA İZLETTİLER

Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe’nin vahşi şekilde yakılarak infaz edilmesi bir kez daha dünyayı ayağa kaldırdı. Ürdün’de tepki çok büyük. Ürdünlüler ‘intikam’ isteğiyle sokağa dökülürken, Suriye’nin Rakka şehrinde ise çok çarpıcı görüntüler vardı. Meydanlara kurulan perdelerle pilotun katledilişi halka izletildi. “Neşe içinde” katliamı izleyen Rakkalılar içinde bir görüntü oldukça dikkat çekiciydi. En fazla 6 yaşında görünen bir çocuk IŞİD lehinde sloganlar atarak pilotun yakılışını izliyordu.

ÜRDÜN KRALI MEYDAN OKUDU

Ürdün Kralı ise IŞİD’e meydan okudu “Acımasız bir savaş başlatacağız” diye konuştu. Kral’ın ülkesine döner dönmez orduya “Merminiz ve yakıtınız bitene kadar bombalayın” emri verdiği belirtiliyor. Ürdün yönetimi, pilot Kesasibe’yi infaz eden IŞİD’e misilleme olarak intihar bombacısı Sacide Rişavi’yle birlikte iki cihatçıyı idam etti. 

Kral Abdullah, IŞİD’e ağır karşılık vermeye hazırlanıyor. Ürdün yönetimi, IŞİD militanlarının, pilot Muaz Safi el Kesasibe’yi infaz etmesinin ardından, ülkede tutuklu bulunan 2 cihatçıyı da idam etti. Bunlardan biri IŞİD’in Ürdünlü pilot karşılığında serbest bırakılmasını istediği kadın militan Sacide Rişavi, diğeri de eski El Kaide liderlerinden Ebu Musab el Zerkavi’nin yardımcılarından Ziyad Kerbuli.

‘MERMİNİZ BİTENE KADAR BOMBALAYIN’

ABD ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönen Kral Abdullah askerlerle IŞİD’e karşı atılacak adımları görüştü. Kral, ABD’de Cumhuriyetçi Parti temsilcilerine, IŞİD’e bugüne kadar görmediği türde karşılık verileceğini söyledi. 

Temsilciler Meclisi üyesi Duncan Hunter, “Kral çok kızgın. Tek problemin mermi ve yakıtlarının bitmesi olacağını söyledi” diye konuştu. Kral’ın ‘Acımasız bir savaş başlatacağız’ dediği, koalisyonu desteği artıracağı belirtiliyor. Oxford Mezunu Kral, ülkesine döner dönmez Genelkurmay Karargahı’na gitti. Hava Kuvvetleri’ne ‘Merminiz ve yakıtınız bitene kadar bombalayın’ emri verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X