IŞİD’den Şii Türbesi’ne bombalı saldırı

Suriye’nin başkenti Şam yakınlarındaki bir Şii türbesine düzenlenen koordineli bombalı saldırılarda en az 20 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı.Saldırıyı radikal İslamcı örgüt IŞİD üstlendi.

IŞİD’den Şii Türbesi’ne bombalı saldırı

Koordineli olarak düzenlenen saldırılarda, iki intihar eylemcisinin Seyyide Zeynep Türbesi girişinde üzerlerindeki patlayıcıları ateşledikleri ve bomba yüklü bir aracın da infilak ettirildiği bildirildi.

Şam merkezinin yaklaşık 10 kilometre güneyinde bulunan Seyyide Zeybeb mahallesi sık sık saldırıların hedefi oluyor. Bu yılın başında, IŞİD’in üstlendiği iki intihar saldırısında 150’den fazla insan ölmüştü. Hz. Muhammed’in torunu, Hz. Ali’nin kızı Hz. Zeynep’in mezarı bu türbede bulunuyor. Uzmanlar, bölge ülkelerinden birçok Şii milisin iç savaşa dahil olmasının nedenlerinden birinin de, Şiiler için çok önemli olan bu türbeyi korumak olduğunu belirti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X