IŞİD’den Taliban’a intihar saldırısı

Afganistan’ın güneyindeki Zabul kentinde IŞİD üyesi bir intihar eylemcisinin Taliban yetkililerine yönelik saldırısında, örgütün gölge valisi ile üst düzey bir komutanının öldüğü bildirildi.

IŞİD’den Taliban’a intihar saldırısı

Zabul İl Şura Üyesi Asad Kaker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taliban’ın Zabul gölge valisi Molla Matiullah ve operasyon sorumlusu Pir Aga’nın, Haki Afgan ilçesinin Solan bölgesinde, bir IŞİD üyesi tarafından düzenlenen intihar saldırısında öldürüldüğünü söyledi.

Afgan makamlarının araştırdığı olayla ilgili Taliban henüz açıklama yapmadı.

Bu arada, Zabul’un kırsal kesiminde faaliyet gösteren terör örgütü DAEŞ’e bağlı militanların, yeni seçilen Taliban lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur’a biat etmeyerek kendi liderliğini ilan eden Taliban komutanı Muhammed Resul’e bağlı güçlerle ortak hareket ettiği belirtiliyor.

IŞİD militanları ayrıca, ülkenin batısındaki Nangarhar kentinde, Molla Ahtar Muhammed Mansur’a bağlı Taliban güçleriyle çatışıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X