IŞİD’den yine kafes şov

Özellikle Irak’ta etkili olan IŞİD, Irak sokaklarında kafesli propagandaya devam ediyor. IŞİD 21 peşmergeyi demir kafeslere kitleyip onlarla röportaj yaptıktan sonra infaz etti.

IŞİD’den yine kafes şov

ntv.com.tr’nin haberine göre, Kobani’deki savaşı kaybettikten sonra yeniden Irak’a yoğunlaşan IŞİD, Kerkük bölgesinde ele geçirdiği 21 peşmergeyi demir kafeslerin içerisine kilitleyerek sokak sokak dolaştırdı.

Kamyonetlerin üzerine yerleştirilen demir kafeslerdeki peşmergelere kırmızı bir üniforma giydirilmiş. Her bir peşmergeye yüzü maskeli ve silahlı bir IŞİD militanı eşlik ediyor.

IŞİD’in yeni yayınlanan 9 dakikalık propaganda videosunda, 21 peşmerge öldürülmeden önce görüşleri soruluyor. Elinde mikrofon bulunan IŞİD muhabiri, demir kafeslere kilitli peşmergelere sorular soruyor.

Mikrofonunu demir parmaklıkların arkasındaki peşmergelere uzatan IŞİD militanı propagandasını yapmaktan geri durmuyor. Peşmergeler, infaz edilmeden hemen önce itirafa zorlanıyor.

IŞİD konvoyunun etrafında toplananlar ise, demir kafeslerdeki peşmergelere hakaret ediyor ve bağırıyor.

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung da, ABD hava operasyonları sonrası gelirleri gittikçe azalan IŞİD’in elindeki cesetleri satarak darboğazdan kurtulmaya çalıştığını iddia etti.

Alman gazetesinin istihbarat örgütlerine dayandırdığı habere göre, IŞİD elindeki peşmerge cesetleri karşılığında 10 ile 20 bin ABD doları talep ediyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin de, terör örgütü IŞİD ile daha iyi mücadele yürütebilmeleri için Irak hükümetiyle uyum içinde hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Yaklaşık 6 aydır IŞİD’le süren çatışmalarda başta ABD, Almanya ve İtalya olmak üzere birçok ülkenin peşmergeye silah ve mühimmat yardımında bulunduğunu belirten Hüseyin, “Bize yardım edenler dost ve müttefik ülkeler. Ancak teröristlerle içeride daha etkin mücadele yürütebilmemiz için Irak hükümetiyle uyum içinde hareket etmemiz gerekiyor. Bu noktada uyuma ihtiyaç var. Çünkü onlar da IŞİD’e karşı savaşıyor. IŞİD’e karşı savaşan tarafların da desteklenmesi lazım” dedi.

IŞİD , Ürdünlü pilotu demir kafes içerisinde ateşe vererek vahşice öldürmüştü. IŞİD bu vahşi ölüm öncesi genellikle kafa keserek infaz ediyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X