IŞİD’e büyük darbe

Irak ordusu IŞİD’in elindeki Tikrit’in önemli bölgelerini ele geçirdi. Valilik binası ve hastanelerde Irak bayraklarının dalgalandığı bildirildi.

IŞİD’e büyük darbe

Irak’ta eski devlet başkanı Saddam Hüseyin’in memleketi Tikrit’i IŞİD’in elinden geri almak için başlatılan operasyon sürüyor. 

Şii milisler tarafından desteklenen Irak ordusu güçleri kentin önemli bölgelerini ele geçirdi. Bir güvenlik görevlisi tarafından aktarılan bilgilere göre, Irak Ordusu ile milisler Başkanlık Sarayında konuşlanmış hükümet binasına girdiler ve Irak bayrağını binanın tepesine diktiler. Ancak IŞİD militanlarının kentin sokaklarına yerleştirdiği 300 tuzaklı patlayıcı nedeniyle, birliklerin ilerleyişinin yavaşladığı bildirildi. Saldırıda 26 IŞİD’linin öldürüldüğü ifade edildi.Dün  gerçekleşen bu gelişmenin dışında Pazartesi günü de Irak Federal polis güçleri ile El Haşid el Şabi gönüllü milis güçleri Tikrit Ulu Camii ile Tıp okulunu kurtararak bu binalara Irak bayrağını astılar.

500 POLİS ATILDI

Bu arada Irak İçişleri Bakanlığı IŞİD’e yapılan operasyon ve çatışmalara katılmayarak kaçan 500 asker ve güvenlik görevlisinin işine son verdi. 

Irak’ın Ambar Polis Güçleri Komutanı Rukm Kazim Fehdavi yaptığı açıklamada işten çıkarılan 500 kişinin çoğunun polis olduğunu açıkladı. Fehdavi, il sınırları içerisinde son yenilgi ardından İçişler Bakanlığı’nın kararı ile 500 kişinin işine son verildiğini belirtti.

En son IXİD çetelerinin Başkent yakınındaki Bağdadi ilçesine gerçekleştirdikleri saldırıda direnmeyen ve cepheden kaçan bu 500 kişinin çoğunluğunun polis acil müdahale gücünün komutanları ve polisleri olduğunu dile getirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X