IŞİD’e katılan 3 İngiliz kıza yardım eden yabancı ajan yakalandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IŞİD’e katılmak için İngiltere’den yola çıkan ve Türkiye üzerinden Suriye’ye geçen 3 kıza yardım yabancı ajanın yakalandığını söyledi.

IŞİD’e katılan 3 İngiliz kıza yardım eden yabancı ajan yakalandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye üzerinden geçerek Suriye’ye giderek IŞİD’e katılan 3 İngiliz kıza yardım eden yabancı bir ajanın yakalandığını açııkladı. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Bu kızlara yardım eden kişi kim çıktı biliyor musunuz? Yakalandı. Koalisyon içinde olan bir ülkenin istihbaratında çalışan biri çıktı” dedi.

HANGİ ÜLKELER KOALİSYONDA YER ALIYOR? 

Irak ve Suriye’de IŞİD’e hava operasyonları düzenleyen koalisyon içerisinde ABD, Fransa, İngiltere, Kanada, Avustralya, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün yer alıyor.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE’YE GEÇMİŞLERDİ 

İngiliz kızlar 15 yaşındaki Shamima Begum, 15 yaşındaki Amira Abase ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana 17 Şubat’ta havayolu ile Londra’dan İstanbul’a gelmişlerdi. 

Üç İngiliz kızın 18 Şubat’ta İstanbul Bayrampaşa otogarında gösteren güvenlik kamerası görüntüleri yayınlanmıştı. 

Otobüsle Şanlıurfa’ya giden 3 Türk kızın Suriye’de IŞİD’in başkenti olarak anılan Rakka kentine geçtikleri tahmin ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X