IŞİD’i Rakka’da vurdular!

Rusya Savunma Bakanlığı, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerinin Suriye’nin Rakka kentinde vurulduğunu açıkladı.

IŞİD’i Rakka’da vurdular!

Rakka’da ‘teröristlerin eğitildiği bir tesisin’ vurulduğunu açıklayan Savunma Bakanlığı’nın yazılı duyurusunda, “Su-34 tipi jetler, Rakka’nın güneybatısında kamufle edilmiş bir komuta merkezini imha etti” deniyor.

Suriye’deki Beşar Esad karşıtı muhaliflere yakınlığıyla bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rusya’nın Rakka’daki hava operasyonunda en az 12 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü belirtti.

Lübnan’da yayın yapan ve Lübnan Hizbullahı’na yakınlığıyla bilinen El Mayadin televizyon kanalı ise Rus savaş uçaklarının dün olduğu gibi bugün de Türkiye sınırında bulunan İdlib kentinde, içinde Nusra Cephesi’ni de barındıran Fetih Ordusu hedeflerini vurduğunu iddia etti.

Bu haber Rusya tarafından doğrulanmış değil. Çarşamba’dan bu yana Suriye’de hava operasyonları düzenleyen Rusya, sadece IŞİD’i değil, Suriye’deki diğer muhalif grupları da hedef almakla suçlanıyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X