‘IŞİD’i yok edeceğiz’

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD’i yok edeceklerini belirtti. Obama Rusya’nın da sadece IŞİD bölgelerini bombalaması gerektiğini vurguladı.

‘IŞİD’i yok edeceğiz’

Malezya’nın ev sahipliğini yaptığı Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Devlet Başkanları Zirvesi sorrasında konuşan ABD Başkanı Barack Obama’dan IŞİD terör örgütüne yönelik sert mesejlar verdi.  Obama, IŞİD’e karşı ABD’nin partnerleri ile beraber sürdürdükleri mücadelede geri adım atmayacaklarını belirterek ‘Sahip olduğumuz en güçlü araç korkmamak. IŞİD’i  yok edeceğiz, finansmanını keseceğiz, liderlerini yakalacağız’ dedi. Obama ayrıca Paris’teki saldırıları ve benzer terör olaylarını asla normal olarak kabul etmeyeklerini vurguladı.

‘RUSYA’YA ESAD’ MESAJI

 

Amerikan Başkanı Rusya’ya da mesaj gönderdi ve Moskova’nın Beşar Esad’ı devirmeye çalışan ılımlı muhalifler yerine Rus vatandaşlaranı  öldürenlerin peşine düşmesi gerektiğini belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye’de ABD öncüğündeki koalisyon güçlerine destek vermesi gerektiğini söyleyen Obama, Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonlarıyla ilgili olarak da, ‘Rusya IŞİD’le mücadeleye yoğunlaşırsa daha yararlı olur’ dedi. Rusya’nın stratejik bir adım atarak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a verdiği desteği çekmesi gerektiğini savunan Obama ‘Suriye’de şiddet Esad görevde kaldığı sürece devam eder’ ifadesini kullandı. 

IŞİD’in 34 üssü kaldı

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, Suriye ve Irak ordusunun Rusya’nın hava operasyonları sayesinde IŞİD militanları karşısında üstünlük kazanmaya devam ettiğini yazdı. 

Irak merkezli El Nahil Haber Ajansı Müdürü Muhammed El Hakim’in sözlerine yer veren Fars, IŞİD’in Suriye ve Irak’ta sadece 34 üssü kaldığını aktardı. El Hakim, Batı’nın yarattığı IŞİD’in sonunun yakın olduğunu vurguladı. Haberlerde IŞİD militanlarının Suriye’nin güneyindeki Haseke kentinden ve Rakka’nın kuzeyinden geri çekildiği belirtildi. Lübnan merkezli El Mayadin televizyonuna göre ise, militanlar Haseke’deki ailelerini ve ağır silahlarını Deyr Ez Zor’a götürmeye başladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X