IŞİD’in iddiasını ABD yalanladı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’de düşürülen Ürdün Hava Kuvvetleri’ne ait uçağın IŞİD tarafından düşürülmediğini açıkladı.

IŞİD’in iddiasını ABD yalanladı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Rakka’da düşen Ürdün Kraliyet Hava Kuvveleri’ne ait F-16 uçağını IŞİD’in düşürdüğü iddialarını yalanladı.

Delillerin, füzeyle vurulduğu belirtilen uçağın IŞİD tarafından düşürülmediğini açık bir biçimde gösterdiğini bildiren CENTCOM, Suriye’nin kuzeyindeki Rakka yakınlarında Ürdün Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 uçağının düştüğünü ve 27 yaşındaki pilot Üsteğmen Muaz Safi el-Kesasibe’nin IŞİD güçlerinde esir alındığını doğruladı.

 

‘TALİHSİZ KAZA’

Koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak’taki tüm askeri operasyonlarını yöneten CENTCOM Komutanı Lloyd Austin, “Ürdünlüler, saygı duyulan ve değerli bir partnerdir. Onların pilotları ve mürettebatı, bu kampanya boyunca görevlerini son derece iyi bir şekilde yerine getirdi. Pilotu esir alan IŞİD’in eylemlerini güçlü şekilde kınıyoruz” ifadesini kullandı. Pilotun güvenli bir şekilde kurtulmasını sağlamaya dönük çabaları destekleyeceklerini belirten Austin, IŞİD’in ‘talihsiz uçak kazasını’ kendi amaçları doğrultusunda kullanmalarına veya saptırmalarına müsamaha göstermeyeceklerini kaydetti.

ABD’nin Ürdün hükümetiyle esir düşen pilota ilişkin yakın çalışma içerisinde olduğunu vurgulayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de, “Dualarımız pilotla, onun ailesiyle ve Ürdün Silahlı Kuvvetleri’ndeki partnerlerimizle” ifadesine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X