IŞİD’in infaz ettiği Rus hakkında şok iddia!

IŞİD’in bir Rus vatandaşının infazını ilk kez yayınladığı video görüntülerde kafası kesilen Magomed Khasiev adlı Çeçen’in, Rusya İç Güvenlik Örgütü FSB tarafından “hapis şantajıyla” ajan yapıldıktan sonra casusluk için Suriye’ye gönderildiği iddia edildi.

IŞİD’in infaz ettiği Rus hakkında şok iddia!

Daily Mail’in kısmen Rusya’da yayın yapan Radyo Svoboda’ya dayandırdığı habere göre, Rusya hesabına casusluk yaptığı gerekçesiyle kafası kesilerek infaz edilen ve önceki gün infaz görüntüleri yayınlanan Khasiev’in bebekken yetim kaldıktan sonra dokuz yaşında Çeçen bir çift tarafından evlat edinilerek Müslüman yapıldığı belirtildi. 

Habere göre Khasiev üniversitede okurken uyuşturucu kullanmaya ve satmaya başladı. Geçen yılın yaz aylarında uyuşturucu çeteleriyle işbirliği yaptığı gerekçesiyle FSB tarafından tutuklanan Khasiev’e serbest bırakılması karşılığında ajanlık yapması teklif edildi. 

Khasiev daha sonra FSB’nin yardımıyla Türkiye üzerinden Suriye’ye sokularak IŞİD’e katıldı. IŞİD’e katıldıktan sonra FSB ile beş kez irtibat kuran Khasiev, IŞİD’le birlikte savaştıktan sonra Rusya’ya dönen altı tıp öğrencisinin adlarını vererek yakalattı. 

​Radyo Svoboda’ya göre, IŞİD altı Rus tıp öğrencisinin tutuklanması üzerine Khasiev’den şüphelenerek sorguya aldı ve Rusya hesabına casusluk yaptığını itiraf ettirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X