IŞİD’in kalesi düştü

IŞİD’in Irak ve Suriye dışındaki en önemli kalesini kaybetti. Libya’da hükümete bağlı güçler terör örgütünün kontrolündeki Sirte Limanı’nı bir ay süren operasyonun ardında geri aldı.

IŞİD’in kalesi düştü

Libya hükümet temsilcisi Reda Issa dün yaptığı açıklamada ‘Libya’da Ulusal Birlik Hükümeti’ne bağlı güçlerin cuma günü zorlu çatışmaların ardından kentin doğusundaki Sirte Limanı ve limanı çevreleyen birçok bölgenin kontrolünü ele geçirdiğini’ kaydetti. Çatışmalarda 11 askerin öldüğü belirtildi. Askerlerin büyük bölümünün IŞİD’in keskin nişancılarına hedef olduğu bildirildi. 

Çoğunluğunu liman kenti Mısrata’dan gelen milislerin oluşturduğu Ulusal Birlik Hükümeti’ne bağlı güçler hava ve topçu desteğiyle geçen çarşamba Sirte’ye girmişti. 

IŞİD, 2014 yılı ortalarında Libya’daki iki rakip hükümet arasındaki iktidar mücadelesinden yararlanarak ülkenin bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirmişti. Muammer Kaddafi’nin doğduğu kent olan Sirte, IŞİD’in Libya kolu için en önemli kentlerden biri konumunda bulunuyordu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X