IŞİD’in kanlı pazarı: 35 ölü

IŞİD, Irak’ın başkenti Bağdat’ta bulunan bir tüpgaz dolum tesisine intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda 14 kişi öldü. Terör örgütü tarafından Yemen’deki bir askeri karargaha yapılan saldırıda da 25 kişi yaşamını yitirdi.

IŞİD’in kanlı pazarı: 35 ölü

Radikal İslamcı terör örgütü IŞİD, dün en kanlı günlerinden birini gerçekleştirdi.

 

Dün saban saatlerinde IŞİD, Irak’ın başkenti Bağdat’ın batısında bulunan Taci’deki tüpgaz dolum tesisinin kapısında, bomba yüklü bir araç infilak ettirildi. Irak Ordusu’na bağlı Bağdat Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Saad Maın yaptığı açıklamada, tesiste üç gaz tankının infilak ettiğini, patlamalar sonrasında başlayan yangının kontrol altına alındığını belirtti. Saad Maın, ‘6 intihar eylemcisi, bombalı yeleklerle fabrikanın içine girdi. İntihar eylemcileri harekete geçmeden güvenlik güçleri onları etkisiz hale getirdi’ dedi. 14 kişinin öldüğü saldırıda çok sayıda yaralı var. 

Terör örgütü geçen hafta çarşamba günü de Bağdat’ta bir Şii bölgesinde pazar yerinde bomba yüklü araçlarla düzenlediği saldırılarda 93 kişi ölmüştü.

ASKERİ KARARGAH HEDEFTEYDİ

IŞİD’in  dünkü hedefinde  Yemen’de bir polis eğitim merkezi önünde bekleyenler de vardı. Burada düzenlenin intihar saldırısında da 25 kişi hayatını kaybetti. Yemen güvenlik yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre saldırı liman kenti Mukalla’daki bir polis eğitim merkezi önünde meydana geldi. Saldırgan, merkezin önünde bekleyen ve polis adaylarından oluşan kalabalığa karışarak üzerindeki patlayıcıları patlattı. Patlamada en az 25 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin de yaralandığı belirtildi. 

El Kaide’nin Yemen kolu tarafından ele geçirilen Mukalla geçen ay hükümet birlikleri tarafından geri alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X