IŞİD’in kritik ismi Türkiye’de yakalandı

Silivri’de terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonda tutuklanan 6 kişi arasında “Suriye’de yabancı mahkumlardan” sorumlu olduğu iddia edilen Aine Ledley Davis’in bulunduğu belirtildi.

IŞİD’in kritik ismi Türkiye’de yakalandı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 12 Kasım’da Silivri’de lüks bir villada terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 6 şüpheli arasında Aine Ledley Davis’in yer alıyor.

Kısa süre önce yasa dışı yollarla Suriye’den Türkiye’ye geçerek İstanbul’a geldiği tespit edilen Davis’in, IŞİD’in Suriye’deki kamplarında yabancı mahkumlardan sorumlu olduğu öne sürüldü.

Aine Ledley Davis’in, “Cihatçı John” lakaplı Muhammed Emvazi’nin yardımcısı olduğu iddiasının ise araştırıldığı ifade edildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 12 Kasım’da Silivri’de lüks bir villaya düzenlediği operasyonda, terör örgütü IŞİD üyesi oldukları idda edilen 6 şüpheli gözaltına alınırken, bazı örgütsel dokümanlar ve dijital belgeler ele geçirilmişti.

Silivri Adliyesi’nde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 6 şüpheliden bazılarının, terör örgütü IŞİD üyesi “Cihatçı John” lakaplı Muhammed Emvazi’yle irtibatlı oldukları iddia edilmiş ancak bu bağlantının henüz netleştirilmediği ve araştırmanın sürdüğü bildirilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X