IŞİD’in üst düzey yöneticisi yakalandı

Terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki yabancılardan sorumlu üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Abdulla Abdullayev de gözaltına alındı.

IŞİD’in üst düzey yöneticisi yakalandı

İstanbul’da dün terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 37’si yabancı uyruklu 104 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki yabancılardan sorumlu üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Abdulla Abdullayev’in de gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, terör örgütleri IŞİD, PKK ve DHKP/C’ye yönelik yaklaşık 5 bin polisin katılımıyla 26 ilçede 140 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 37’si yabancı uyruklu 104 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Aramalarda 11 silah, çok sayıda mermi, örgütsel doküman, dijital malzemeler, kılıç ve çöl iklimine göre hazırlanmış askeri kıyafetler ele geçildi.

IŞİD’in üst düzey yöneticisi yakalandı

Terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki yabancılardan sorumlu üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Dağıstan uyruklu Rusya vatandaşı Abdulla Abdullayev’inde gözaltına alınan şüpheliler arasında olduğu öğrenildi.

Abdullayev’in, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinden terör örgütü IŞİD’e katılmak için Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu kişilerin sorumluluğunu yürüttüğü ve bu kişileri İstanbul’da adamlarına karşılattığı, Irak ya da Suriye’ye geçirterek örgütün silahlı birliklerine katılmalarını sağladığı öne sürüldü.

Öte yandan, gözaltına alınan 37 yabancı uyruklu şüphelinin tamamının terör örgütü IŞİD üyesi olduğu ve Irak veya Suriye’ye geçerek örgütün silahlı birliklerine katılmayı hedefledikleri kaydedildi.

IŞİD’e katılmak için Türkiye’ye giriş yapan yabancı kişilerin, Çeçenistan ve Dağıstan uyruklu Rusya vatandaşları başta olmak üzere Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya gibi avrupa ülkelerinin yanı sıra bir çok dünya ülkesinden geldikleri tespit edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X