IŞİD`le mücadele için günlük 7.6 milyon dolar

Kobani`nin IŞİD`in eline geçme tehdidinin azaldığını açıklayan ABD, IŞİD operasyonlarının bir günlük maliyetinin 7.6 milyon dolar olduğunu açıkladı.

IŞİD`le mücadele için günlük 7.6 milyon dolar
Buna karşın tehdidin ortadan kalkmadığını ifade eden ABD’li askeri yetkililer, Irak ve Suriye’de hava operasyonlarının başlamasından bu yana 6 bin 600 sorti yapıldığını ve IŞİD hedeflerine bin 700 bombanın atıldığını bildirdiler. ABD’nin Irak ve Suriye’de IŞİD’e yönelik hava operasyonlarında 424 milyon dolar harcandığını belirten Pentagon sözcüsü John Kirby, IŞİD’e karşı yapılan operasyonların günlük maliyetinin ise, 7.6 milyon dolar olduğunu açıkladı.
 
ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Irak’ta IŞİD ile mücadele stratejilerinin işlediğini söyledi. Günlük gelişmelerin değil, uzun vadeli olarak IŞİD’in ne yaptığının ölçülmesi gerektiğini ifade eden Hagel, ‘Konuyla ilgili stratejimizi değiştirmiyoruz, stratejimiz çalışıyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X