IŞİD’le mücadeleye 5 milyar dolar

ABD Kongresi 2015 yılı için 585 milyar dolarlık savunma bütçesini onayladı. Bütçe tasarısında IŞİD’e karşı hava saldırıları için 5 milyar dolarlık bütçe öngörülüyor.

IŞİD’le mücadeleye 5 milyar dolar

ABD Başkan Barack Obama’ya Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı mücadele kampanyasını genişletme yetkisi de tanıyan 585 milyar dolarlık 2015 yılı savunma bütçesi Kongre tarafından onaylandı. 

Kongre’nin Temsilciler Meclisi kanadından geçen hafta 119’a karşı 300 oyla geçen tasarı, Senato’dan 11’e karşı 89 gibi yüksek oy farkıyla kabul edildi.

Başkan Obama’nın imzalamasının ardından yürürlüğe girecek olan bütçe tasarısında, IŞİD’e karşı hava saldırıları için geniş bir bütçe ayrılıyor. Saldırılar için 5 milyar dolarlık bütçenin öngörüldüğü tasarıyla ayrıca, Irak’a bin 500’e kadar ek Amerikan askeri gönderilebilmesinin yolu açılıyor. Yine tasarıyla Irak’a eğitim ve ekipman yardımı için 1,6 milyar dolar ayrılıyor.

MUHALİFLERE EĞİTİM

Tasarı ayrıca, Obama ve Pentagon’a Suriye’deki ılımlı muhaliflere eğitim ve ekipman temin edilmesi planını yapma yetkisi de sağlarken, Amerikan ordusu için 521,3 milyar dolar, Afganistan ve Irak’ta yurt dışı operasyonlar için de 63,7 milyar dolar bütçe ayırıyor. Tasarı ‘ebola’yla mücadeleye de 5,4 milyar dolarlık kaynak ayrılmasını öngörüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X