‘İsim belli, hayırlı olsun’

AK Parti’de 22 Mayıs Pazar günü yapılacak kongre öncesi genel başkanlık için temayül yoklamaları tamamlandı. Önceki gün teşkilata yöneltilen ‘genel başkan kim olsun’ sorusuna dün milletvekilleri yanıt verdi. Temayül yoklamasına katılan bakanlar gazetecile

‘İsim belli, hayırlı olsun’

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ‘Kurullar işliyor. Sonuçlar ortaya çıkacak. Bu örnek bir kongre olacak’ derken, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ‘Bu hareketin lideri bellidir. Bütün arkadaşlara sorulacak. Hiçbirimiz kendi şahsı adına hesap yaparak yol almaz. Burası bir dava hareketidir. Bu süreçler nezaket içinde son derece olgun şekilde yürütülür. Pazar günü bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir kongre olacak. Pazartesi gününden itibaren Türkiye çok sağlıklı bir şekilde yoluna devam edecek’ diye konuştu. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da, ‘Benim zihnimdeki isim belli, hayırlı olsun’ değerlendirmesinde bulundu.

BİNALİ YILDIRIM MI?

Olağanüstü kongreye tek adayla gitmesi beklenen AK Parti’de 5 isim öne çıkıyor. Bu isimler Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin. AK Parti Genel Başkanı’nın, dolayısıyla yeni başbakanın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret edeceği isim olacağı konuşuluyor. Bu arada ANKA Haber Ajansı, yeni Genel Başkan ve Başbakan adayının Binali Yıldırım olduğunu öne sürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X