İsimler gelip geçici tek gerçek Bursa

Bursaspor’dan ayrılmak isteyen Ozan Tufan ve Volkan Şen’e sitem eden Başkan Recep Altepe, “Bu takımın forması olmasa sizi kim görecekti. Burada hırsla inançla formanın hakkını verecek futbolcularla birlikte olmalı” dedi.

İsimler gelip geçici tek gerçek Bursa

Bursaspor’un nabzını tutan ve büyük beğeniyle izlenen OLAY Televizyonu’nun lider programı FİNAL, yeni sezonun ilk programını Bursaspor’un yeni mabedi Timsah Arena’da gerçekleştirdi. OLAY Medya Spor Müdürü Orhan Güney’in yönettiği sezonun ilk programının konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe oldu. Olay Medya spor yorumcuları Erdal Akçay, Beytullah Süat ve Erkan Sağlık yorumlarıyla renk kattığı programda Başkan Altepe, 45 bin kişilik muhteşem stadyumla ilgili son bilgiler ile Bursaspor’da yaşanan son gelişmelerle ilgili düşüncelerini aktardı. 

HEYECAN DUYAN KALSIN

Bursaspor’dan ayrılmak isteyen Ozan Tufan ve Volkan Şen’e sitem eden Başkan Recep Altepe, “Bursa’dan gidecekler peki daha sonra burada nasıl dolaşacaklar. 1 yıl önce hangi konumda olduğunuza bakın. Siz daha 1 yıl bile olmadan hemen burnunuz büyüdü. Bu takımın forması olmasa sizi kim görecekti. Sizin hiç vefa borcunuz yok mu. Herşey para mı? Para da olsa yapılması gereken bu mu? Artık yatırım yapılan futbolcu iyi seçilmeli. Onlar Bursaspor’a çok şey kattı mutlaka ama Bursaspor onlara kat kat fazlasını verdi. Burada hırsla inançla formanın hakkını verecek futbolcularla birlikte olmalı. Bakın Enes gitti kimse ona kırgın değil. Arkasından kimse konuşmadı. Ne oldun da takımı beğenmiyorsun. Sedat 3 yıllarca burada oynadı. Onlara paralar teklif edilmedi mi? Ama onlar bu işe önem vermediler. Bizim için Bursa için, formayı giyebilmek için heyecan duyan insanlar önemli ve onlarla da sahaya çıkmalıyız” şeklinde konuştu. 

AVRUPA İLE YARIŞIYOR

Yaklaşık 7 yıldır Bursa’ya güzel bir stat kazandırmak için uğraştıklarını ifade eden Başkan Recep Altepe, “Büyük çalışmalar, fedakarlıklardan sonra stadın içine girince tüm yorgunluklar unutuyoruz. Bursa’ya dünya kalitesinde tesisler kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2014’te değişen UEFA kriterlerine en uygun stat burası. Burada inşallah güzel organizasyonlar gerçekleştireceğiz. Dünya sporuna kazandırılan bir tesis burası. Bu stat Avrupa ile yarışıyor. Yeni stat şehre katkı koyuyor” dedi.

ESKİŞEHİR MAÇINA YETİŞECEK

Stadın açılışının Eskişehir maçına yetişeceğini belirten Başkan Altepe,  “Açılış için TFF’nin turnike sistemini kurması gerekiyordu. Cuma toplantı yaptık. ‘Özel maç da olsa bu sistemlerin kurulması gerekiyor’ dediler. Dolayısıyla ilk iki maç Atatürk Stadı’nda oynanacak. Gençlerbirliği maçından sonra oradaki bazı cihazlar ve kumanda sistemleri buraya aktarılacak. Sistemin tamamlanmasıyla da üçüncü maç olan Eskişehirspor maçı burada oynanacak. Eskişehirspor maçından iki gün önce de buranın açılışını gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

TANITIM GECESİ YAPACAĞIZ

Stadın tanıtımı için 25 Eylül’de bir organizasyon gerçekleştirmek istediklerini belirten Başkan Recep Altepe şöyle devam etti: “Tanıtım için konser ve belki şöhretler maçının olduğu bir etkinlik yapacağız. Misafirlerimizi ağırladığımız stadımızı tanıtabileceğimiz bir etkinlik istiyoruz. Tabii ilerleyen dönemde Avrupa’dan bir takımla yeni stadımızda maç yapılması için de çalışacağız. Bu stat boşuna yapılmıyor. Dünya çapındaki bu tesis, Türkiye, Avrupa ve dünya çapındaki başarılar için yapılıyor.”

İLGİ TAVAN YAPACAK

Stada ilginin az olacağı yönünde endişesi olmadığını ifade eden Başkan Altepe, “Stadın dolması ile ilgili bir endişem yok. Bu stadın zaten kendi kalitesi, kendi cazibesi var. Bursa bir spor şehri, burada bir kültür var zaten. Buranın güzelliği, değeri zamanla anlaşılacak. İlgi de olacak. Belki ilk zamanlarda ilgi gösteremeyenler, ilerleyen dönemde yer bulmakta zorlanacak. Statla birlikte Bursaspor da güçlenecek. Kombine satışlarının bu stadda yapılacak maçla tavan yapacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

EN ZOR KISMI

Stadın eksiklerinin giderildiğinin altını çizen Başkan Recep Altepe, herkesin merakla beklediği stadın en önemli figürlerinden Timsah’ın kafasının ise 27 Eylül’e kadar biteceğini ifade ederken, şunları söyledi: “Timsah’ın başı en zor figürlerden birisi. Bir yandan imalat yapılırken, bir yandan mühendislik hesapları yapıldı. Timsah başı da çatı gibi zor bir konstrüksiyon. Özel çeliklerden yapılıyor. 20 gün içinde kabası çatılmış olacak. Ardından üst parçası konacak. Burası bir sanat eseri.”

BURSASPOR İSTASYONU OLACAK

Acemler İstasyonu’nun adını Bursaspor İstasyonu yapacaklarını ifade eden Başkan Altepe, “Ayrıca Acemler ile Nilüfer İstasyonu arasına bir istasyon daha yapacağız. Stada ulaşımda sıkıntı olacağını da düşünmüyorum. Metrodan ulaşım var. Tramvay hattı da yapacağız. Köprülerle bağlantılar sağlanacak. Ulaşım sıkıntısı olmayacak. Çevre ile ilgili iyileştirmeler de devam edecek. Maça gelenler Beşevler, Hürriyet, Dikkaldırım bölgesine araçlarını bırakacaklar. Buraya yürüyerek gelecekler. Dünyanın heryerinde böyle” dedi.

DEĞERİNİN ALTINDA VERİLMEZ

Stat kapılarının isim hakkını satmadıklarını söyleyen Başkan Altepe, “Aslında kapıların isim hakkını için gerekli çalışmaları yapmıştık. 25 tanesini satmayı düşündük ancak bize katkı sağlamayacağını düşünerek vazgeçtik. Bunu artık yapacaksa Bursaspor yapacak. Stadın isim hakkı da öyle. Hakkını almadan isim hakkı verilmez. Ancak bu ürün tam anlamıyla ortaya çıktıktan sonra düşünülecek bir olay. Bu kadar büyük yatırımlardan sonra değerinin altında vermek olmak. Öyle olacaksa Büyükşehir Stadı olarak kalsın. Buna da Bursaspor karar verecek. Bununla ilgili gelişmeler olacağına inanıyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X