İşinin ehli esnaf belgelendirilecek

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hizmet sektöründe işin ehlinin tespitinin yapılarak belgelendirilmesinin çok önemsedikleri bir konu olduğunu söyledi.

İşinin ehli esnaf belgelendirilecek

Kaliteli belgelendirme sisteminin kurulmasının insanların daha rahat iş bulmasını sağlayacağını belirten Palandöken, bu kapsamda  Avrupa Birliği (AB) Hibe Programı çerçevesinde Esnaf ve Sanatkarlar Yeterlilik Merkezi (ESYEM) Projesi’nin kabul edilerek başladığına işaret etti. Palandöken, ‘Proje kapsamında kozmetik ürünler, epilasyon ve bölgesel inceltme, ağdacı, dövme, takı, manikürist, masaj, makyaj uygulayıcıları, makyaj uzmanı, güzellik uzmanlığı ve kuaförlük ulusal yeterliliklerinde sınav ve belgelendirme sistemi oluşturulacak, soru bankası geliştirilecek, akreditasyon ve yetkilendirme sağlanacaktır’ dedi. 

Projenin odaların, birliklerin ve federasyonların katkıları ile uygulanacağına dikkat çeken Palandöken, esnaf ve sanatkar teşkilatında kuracakları belgelendirme merkezi ile hizmetler sektöründe belgelendirme sorununu büyük ölçüde ortadan kalkmasını sağlayacaklarına vurgu yaptı. Palandöken, ’12 mesleğin yeterlilik belgesinin verileceği merkezi kuracağız. Böylece hizmet sektöründe iş piyasasının talep ettiği elemanların belgelendirilmesi ve standartların yükseltilmesi sağlanacaktır” diye konuştu. Bendevi Palandöken, ilk etapta 100 kişinin belgelendirilmesi ile başlayacak olan projenin genişletilerek devam etmesini istediklerini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X