İşitme engelli gençlere kampçılık eğitimi

Uludağ Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü İşitme engelli öğrencilere kampçılık eğitimi verdi.

İşitme engelli gençlere kampçılık eğitimi

AYKUT GÜNGÖR

 

Nilüfer Özel Meslek lisesinde okuyan işitme engelli öğrenciler, kamp kurma ve doğa yürüyüşü ile ilgili temel bilgileri UDK’lı sporculardan öğrendiler. Bursa’nın en aktif doğa sporları kulübü olarak bir çok başarılı tırmanış ve organizasyona imza atan UDK’lı gençler, bir çok sosyal sorumluluk projesinide başarı ile gerçekleştiriyor. 

UDK’nın bir çok sosyal sorumluluk projesinde yer aldığını belirten kulüp eğitmeni Fatih Yakuş, işitme engelli lise öğrencileri ile 2 kez faaliyet düzenlediklerini anlattı. Öğrencilere kamp malzemelerini tanıttıktan sonra malzemeleri nasıl kullanacaklarını öğrettiklerini belirten Yakuş, birlikte yaptıkları doğa yürüyüşünün ardından öğrenciler ile birlikte geceyi kampta geçirdiklerini söyledi. 

Ertesi gün kampı daha eğlenceli hale getiren halat çekme, çuval yarışı, ip üzerinde yürüme, gibi oyunlar oynadıklarını anlatan Yakuş, işitme engelli öğrencilerle oynadıkları tüm oyunları sessiz olarak gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

İşaret dili bildiğini bu nedenle iletişim sorunlarının olmadığını vurgulayan Yakuş, Türkiye ve yurt dışında yaptıkları tırmanışların yanı sıra bu tür sosyal sorumluluk projelerinin de içerisinde aktif olarak yer alacaklarını kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X