İşitme engelliler aracısız alışveriş yapabilecekler

Bursa Kent Konseyi, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi ve Zafer Plaza Alışveriş Merkezi, işitme ve konuşma engelli bireylerin de aracısız alışveriş yapabilmesi amacıyla AVM personeline ve satış sorumlularına yönelik işaret dili eğitimleri düzenledi.

İşitme engelliler aracısız alışveriş yapabilecekler

İşitme ve konuşma engelli vatandaşların da diğer vatandaşlarla eşit şartlarda yaşamalarını olanak sağlamak amacıyla Bursa Kent Konseyi, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi ve Zafer Plaza Alışveriş Merkezi işbirliğinde ‘İki Elin Sesi Var’ projesiyle işaret dili eğitimleri düzenledi. Diğer alışveriş merkezlerine de örnek olacak projenin ilk etabında 100’ye yakın Zafer Plaza çalışanı ve satış sorumlusu işaret dili eğitim aldı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerler, görev esnasında kolayca tanınmalarını sağlayacak rozet taşıyacak. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘İki Elin Sesi Var’ projesinin Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma olduğunu söyledi. Diğer alışveriş merkezlerine ve çarşı esnafına da rol model olacak bir projeye imza atıldığını belirten Altepe, “Eskisi gibi artık engelli bireyler evlerine kapanmak zorunda kalmıyor. Şehirlerimiz engellilere uygun düzenlenmeye başlandı. Bu projeyle de engelli vatandaşlarımızın hayatı bir nebze kolaylaştırıyor. Aracısız iletişim kurması ve alışveriş yapabilmesine olanak veriyor. Tüm alışveriş alanlarında uygulanması gerekiyor. Güzel çalışmada emeği geçen Zafer Plaza, Bursa Kent Konseyi, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi ve kursiyerlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni de “Engelli vatandaşların sosyal yaşam içerisinde tüm bireylerle eşit haklarda yaşaması bizler için önem arz ediyor. ‘İki Elin Sesi Var’ projesi, işitme engelli bireylerin herkesle eşit şartlarda alışveriş yapma imkanı sunuyor” diye konuştu.

Zafer Plaza Alışveriş Merkezi Müdürü Murat Sönmez ise, ‘iki elin sesi var’ sloganıyla yola çıktıkları projeyle, alışveriş merkezi ziyaretçilerinin tamamıyla aracısız iletişim kurmayı amaçladıklarını söyledi. 

Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ömer Bozkurt ise, bir eğitim öğretim döneminde 70 dalda 1300 kurs ve 30 bin kursiyere hizmet verdiklerini anlattı. Tüm kurum ve sektörlerle işbirliği yaparak ihtiyaç duyulan alanda kurslar düzenlediklerini söyleyen Bozkurt, sosyal sorumluluk projesinde yer aldıkları için mutluluk duyduklarını belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X