İşitme probleminde erken teşhis önemli

3 Mart Dünya İşitme Engellileri Günü’nde bir açıklama yapan Aritmi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı KBB Uzmanı Op. Dr. Nuri Daştan, işitme duyu kaybının, özellikle bebeklik döneminde konuşmanın öğrenilmesi açısından ciddi bir sorun teşkil ettiğini ve b

İşitme probleminde erken teşhis önemli

Dr. Nuri Daştan, konuşmanın öğrenilmiş bir davranış olduğunu, anne ve babaların, çocuğun yakın çevresindeki kişilerin farkında olmaksızın konuşma öğrettiklerini belirttiği açıklamasında şunları söyledi:

“Konuşmanın öğrenilmesinde ise en önemli unsur işitmedir. İşitme kaybı bu duyulardan en önemlisi olan işitme bozukluğu durumunda ortaya çıkar. İşitme engeli, işitme duyarlılığının kişinin gelişim, uyum, özellikle iletişimdeki görevlerini yerine getirmesinde en büyük engeli oluşturur. İşitme duyusunun kaybı, özellikle bebeklik döneminde konuşmanın öğrenilmesi açısından ciddi bir sorun teşkil eder ve bu bireyler iletişim açısından ciddi problemler yaşarlar. İşitme kaybı olan çocuklar; okul döneminde başarısızlık, psikolojik olarak toplumdan uzaklaşma, içine kapanıklık ve sosyal yönden başarısızlık gösterebilirler”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X