İşkence raporuna hükümet engeli

CIA`in sorgulama teknikleri ile işkence yaptığına dair bilgilerin yer aldığı rapora Beyaz Saray engeli. Hükümetin Senato`ya, raporun yayınlanmaması uyarısında bulunduğu iddia edildi.

İşkence raporuna hükümet engeli
Amerikan Senato İstihbarat Komitesi tarafından hazırlanan ve Merkezi Haber Alma Teşkilatı’nın (CIA) sorgulama yöntemleri ile işkence yaptığına dair bilgilerin yer aldığı rapor, krize neden oldu.
 
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan, Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, raporu kamuoyu ile paylaşmak isteyen Senatör Dianne Feinstein’ı bizzat arayarak, raporun yayınlanmaması konusunda uyardığını söyledi. Kerry’nin, raporun Ortadoğu’da yeni bir şiddet dalgasına yol açabileceği ve Amerikalı esirlerin hayatını tehlikeye atabileceği uyarısında bulunduğu öne sürülüyor. Meehan, Başkan Obama’nın ise raporun kısa versiyonunun hızlı bir şekilde yayınlanmasını hala desteklediğini dile getirdi.
 
500 SAYFALIK
 
Başkanlığını Senatör Dianne Feinstein’ın yaptığı, Senato’nun İstihbarat Komisyonu, uzun süren tartışmalar sonrasında, nisan ayında raporun yayınlanmasına karar vermişti. Buna göre, bin 300 sayfalık ‘The Torture Report’ adlı raporun, 500 sayfasının kamuoyu ile paylaşılması öngörülmüştü. Rapor, Amerikan Sivil Haklar Birliği (ACLU) tarafından hazırlandı. Raporda, CIA’in, George W. Bush dönemindeki, dünya genelinde eleştirilen işkence yöntemleri ele alınıyor. Özellikle ‘Waterboarding’ adı verilen ve sorgulanan kişide

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X